.

2 iskolában találtak az első napon fertőzöttetMa hivatalosan becsengettek az általános és középiskolákban, a koronavírus miatt pedig rendhagyó tanévre készülnek országszerte az intézmények. Van, ahol már fel is ütötte a fejét a járvány: bár hivatalos közlemény még nem jelent meg, de úgy tudni, az Óbudai Nagy László Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában több tanár is megfertőződött. Erről elsőként egy, a szülőknek kiküldött e-mailre hivatkozva az ittlakunk.hu számolt be. 

A 24.hu-nak az iskola részéről megerősítették a levél valódiságát, amelyből kiderül, hogy 3 angol anyanyelvű tanár fertőződött meg koronavírussal, de mindhárman tünetmentesek. Az oktatókkal 30-an érintkeztek, akiket a héten tesztelnek majd. Az oktatási intézmény épületét fertőtlenítik. A tanítási rend menetéről még folynak az egyeztetések.

A másik érintett intézmény a XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium, ahol többen a gólyatáborban fertőződtek meg.


„A tábor az iskolától helyét és idejét tekintve jól elhatárolódott, valamint az iskola tanulóinak csak bizonyos körét érintette” – mondta a 444.hu megkeresésére az igazgató, hozzátéve: az operatív törzs utasításainak megfelelően jártak el, a történtek pedig a tanévkezdést semmiféleképp nem érintik.

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak