Egy levelet rakott valaki a panel lakásom ajtajára a síró kisbabám miatt..Ez állt benne..


Egy levelet rakott valaki a panel lakásom ajtajára a síró kisbabám miatt..Ez állt benne..


 A szülők tudják mit jelent, ha egy kisgyerek van a családban.. Az álmatlan éjszakák örökre beleégnek az elméjükbe, kitörölhetetlenül.Ezek a szakaszok rövidebbek, hosszabbak, de egy teljesen természetes szakasza az életnek. Mindenki átmegy rajta, akinek kisbabája születik. Eddig semmi furcsa nincs is benne, míg anya és apa ébren tölti az éjszakát.. de amikor már a szomszéd is, ott kezdődnek a bonyodalmak. A csecsemő szüleinek persze egy szavuk sem lehet, hisz a saját gyermekük, de mi van a szomszéddal? Aki elszenvedi, és nem tud aludni, mert a vékonyy falakon minden áthallatszik.


A fent említett körülmény a Szabó családban fordult elő, budapesten a 9.kerület gubacsi útján egy kis társasházban. Szabónak van egy 4 hónapos kislánya, aki nem hajlandó éjszaka aludni, ezért a társasház bérlői írtak egy levelet, és oda ragasztották a férfi ajtajára.

"„Ha újra felébreszt, panaszt teszek a közösségnél. Gyermekei az ön felelőssége. Kérjük, ügyeljen arra, hogy éjszaka vagy kora reggel ne zavarjanak. Ne feledje, hogy nem csak Ön él ebben az épületben ”." 

Mivel Szabó tudta, hogy ki írta az üzenetet, próbálta vele négyszemközt vagy kicsit személyesebb módon megbeszélni, felvázolni a helyzetet, de teljes elutasításba ütközött, az idős szomszéd nem volt hajlandó beszélni vele, csak azt hajtogatta, hogy panasz fog tenni, és kihívja a Rendőröket is akár.. Ezér a férfi a facebookon válaszolt az idős úrnak.

"

- Hidd el, a szülők azt akarják, hogy gyermekeik minden este nyugodtan aludjanak, de a valóság sajnos nem mindig ilyen. Sajnálom, hogy a lányom sírása megszakítja az álmaidat, de ezzel a "gyári hibával" született, és nincs kapcsolója, hogy ki- vagy be kapcsoljam Őt. 


Egyetértenék veled, ha reggel 4:00-kor dobolok, de ha a lányom éjjel sír, akkor senki sem hibás. Ha ez a tapasztalat nem váltotta ki azt, hogy szülővé váljon, a legjobbakat kívánom, hogy néma gyermekeket hozzon a világra. Végül, ha van valami mondanivalója, megkérném, hogy tedd meg személyesen, vagy nyisd meg előttem az ajtót, amikor bekopogok hozzád. Így már nem leszek kénytelen a közösségi hálózatokon keresztül kommunikálni. Miután ezt mondtam, jó éjszakát ”.