Megalázóan kevés fizetés miatt ment át a TV2-höz Ramóna? Most elárulta, hogy miért


Megalázóan kevés fizetés miatt ment át a TV2-höz Ramóna? Most elárulta, hogy miért



 

 Hatalmas megdöbbenést okozott Lékai-Kiss Ramóna (35) vasárnap éjjel, amikor kiderült: közel 19 év után távozik az RTL Klub képernyőjéről, hogy a legfőbb konkurens, a TV2 arca legyen.

Az X-Faktor egykori műsorvezetője a korábban szintén hirtelen csatornát váltó Stohl András (53) partnernője lesz a Dancing with the Stars – Mindenki táncol című show-műsorban, amely a nézők számára valóban sokkoló és meglepő döntés volt, Ramónára össztűz zúdult a bejelentés után.

„Ezek után kikövetlek”, „Van az a pénz? Most csalódtam benned”, „Elfelejtetted, kik miatt tartasz ott, ahol?”, „Eladtad magad kilóra” – ilyen és hasonló kommentekkel támadták a műsorvezetőt.


Ramóna döntése sokakat kiborított, ám a háttérben már régóta húzódott a dolog.

A Blikk úgy tudja, a Barátok közt egykori színésznőjénél a mellőzöttség tette be a kaput, úgy érezte, hogy az RTL Reggeli című műsorán kívül nem számítanak rá a csatornánál.

„Senki nem értette a csatornánál, hogy miért nem használják Lékai-Kis Ramónát, például miért nem őt ültették be az Álarcos énekes zsűrijébe, ha már egy nőt választottak új tagnak. Helyette leigazolták Hargitai Beát” – árulta el egy informátorunk, aki szerint Ramóna mellőzésétől egyenes út vezetett ahhoz, hogy a műsorvezető azt érezze: váltania kell.

„A tenni akarás és a dolgozni vágyás győzedelmeskedett, illetve az, hogy a TV2 programigazgatója, Fischer Gábor egy olyan ajánlattal keresett meg, amely visszautasíthatatlan volt, és a karrieremben is egy hatalmas lépés” – magyarázta lapunknak a döntését Ramóna a nagy bejelentés után, részben megerősítve azt, hogy ugyan ő dolgozni szeretett volna, de az RTL-nél nem igazán volt olyan műsor, amiben tudott volna. Nem is beszélve arról, hogy információink szerint anyagilag is jobban járt.

„Rami az RTL-ben csak akkor kapott pénzt, ha képernyőre került. A Reggeliben úgy 200-250 ezer forintot kereshetett adásonként, így az elmaradt X-Faktor komoly anyagi veszteséget jelentett számára. A TV2 azonban csatornaszerződést kötött vele, amely jóval magasabb fizetést is jelenthet” – tudtuk meg egy bennfentestől.Úgy tudjuk, szerződésbeli következményei egyébként nincsenek Lékai-Kiss Ramóna számára, korábban ugyanis produkciókra szerződött, a terveiről pedig tájékoztatta is a csatorna vezetését, azaz nem szegett szerződést.

Kérdéseinkkel megkerestük az RTL Klub marketing- és kommunikációs igazgatóságát, mit szóltak Ramóna távozásához, lesz-e bármilyen következménye az ügynek.

„Lékai-Kiss Ramóna az elmúlt években sok ikonikus műsorunkban szerepelt, köszönjük neki, hogy hozzájárult az RTL Magyarország sikereihez. Sok sikert kívánunk neki a következő időszakhoz” – közölte a csatorna válaszában.