Tiszába fulladt a kis 7 éves Tóth Orchidea. Az édesanyja összeomlott amikor kiemelték a kis testét..


Tiszába fulladt a kis 7 éves Tóth Orchidea. Az édesanyja összeomlott amikor kiemelték a kis testét..



 „Mindaddig, amíg nem jelentették, hogy megtalálták a holttestét a Tiszában, biztam benne, hogy a kislányom élve és egészségesen tér haza“ – mondta a Novosti portálnak Tóth Revenetta, a Tiszába fulladt 7 éves péterrévei kislány, Tóth Orchidea édesanyja.

„Hittem abban, hogy minden jól fog végződni. Sajnos a búvárok a folyóból a kislányom élettelen testét vették ki. Félek, nem tudom, hogyan fogom ezt túlélni. A 6 éves kisfiam, aki aznap vele volt, folyamatosan keresi a húgát. Nem tudom, mit mondjak neki, miközben kislányom temetésére készülök“

 

– mondta fájdalommal teli hangon Tóth Revenetta, miközben szemüvege mögött a könnyeket törölgette. A gyászoló anyuka, akinek még négy gyermeke van, akik közül a legfiatalabb még csak három hónapos, még mindig maga előtt látja azt a szörnyű jelenetet, amikor kivették a folyóból a kislány holttestét, papucsát és a ruháját.


„Tudtom nélkül mentek a folyóhoz. Mindenhol kerestem őket, azt hittem, hogy valahol a faluban vannak. Megkérdeztem, látta-e őket valaki, aztán az egyik falubeli elmondta, hogy az Orchideám a Tiszába esett, és nem úszott ki. A fiam, aki vele volt, csak azt hallotta, hogy beesett a folyóba. Nagyon megijedt.

 

 – mondta a teljesen összetört  Revenetta, aki meg van róla győződve, hogy Orchidea nem szándékosan ugrott a vízbe. Szavai szerint a kislány  két hete véletlenül bevette a  vérnyomáscsökkentő gyógyszerét, emiatt  az újvidéki gyermekkórházba került.

„Három napot töltött ott egyedül, a többi gyerek miatt otthon kellett maradnom, mert a férjem, akivel jelenleg válófélben vagyok, jelenleg Németországban dolgozik. Hazahoztam, de észrevettem, hogy megváltozott. Miután elhagyta a kórházat, ismét az én tudtom nélkül kiszökött, bár folyamatosan ismételgettem, hogy szólnia kell, ha valahová akar menni. Ilyet még soha nem tett“


A Novosti cikke szerint Tóth Revenetta nem dolgozik sehol, a  jelenlegi férje minimális összeget küld haza családjának Németországból, amiből nem tudnak megélni. Korábban a nő szociális segélyben  részesült.

„Nincs pénzem a temetésre. Az egyik  nővérem, aki Németországban dolgozik, pénzt küld nekem, hogy csütörtökön 15 órakor eltemethessem gyermekemet.“

– mondta.