.

32 kilót fogyott a börtönben az újszülött babáját a patak parton hagyó M.Gabriella..Most mégis úgy érzi, magához akarja venni..Október végén állítják bíróság elé azt az anyát, aki Gödöllőn a máriabesnyői patak partján hagyta újszülött kisfiát. A nő küzd azért, hogy visszakapja a gyermeket.


– Rettegek a börtöntől, kegyetlen volt az a kilenc hónap, amit bent töltöttem – nyilatkozta a Blikknek M. Gabriella (29), aki ellen a Pest Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt vádat emelt.


– Nincs nap, hogy ne gondolnék a kisfiamra, akit születésekor a patak partján hagytam. Nagyon megbántam, zaklatott állapotban voltam, fogalmam sem volt, hogy mit kezdek vele, hogyan nevelem majd fel.

A faluban sokan megbélyegzik az egyedülálló asszonyt azért, amit tett, a gyerekek kiabálva gyilkosnak nevezik, s a fiúcska apja – egy kínai üzletember – is elfordult tőle.


– Úgy tudom, a kisfiam a Pál nevet kapta, még mindig ideiglenes nevelőszülőknél van. Elismerem, hogy bűnt követtem el vele szemben, de szeretném magamhoz venni, már képes vagyok felnevelni őt – folytatta Gabriella. – Felújítottuk, kifestettük a házat, alkalmi munkákból élek. Több szakmám is van, eladóként, felszolgálóként dolgoztam. Amikor az állásinterjún elmondtam, hogy miért folyik büntetőeljárás, láttam, hogy meghökkentek az emberek.


Most várok egy visszajelzést, talán eladóként el tudok majd helyezkedni. Október végén lesz az előkészítő tárgyalás Budapesten, írtam egy levelet a bíróságnak, hogy inkább Gödöllőn tárgyalják az ügyemet, az közelebb van. Nem tudom elképzelni, hogy újra börtönbe menjek, pedig tudom, hogy akár 20 évre is bezárhatnak. Amikor letartóztattak, 76 kiló voltam, a börtönben 32 kilót fogytam.


Mint azt a Blikk megírta, M. Gabriella tavaly április 20-án titokban megszülte a kisfiát, és a patak partján hagyta. A csecsemőre Pataki Henrietta (30) és Sándor Gyula talált rá. Amikor a mentők megmérték a meztelen fiúcska hőmérsékletét, a lázmérő 26 fokot mutatott. Az asszony a szülés után hazament, megfürdött, majd elment kutyát sétáltatni. A környéken lakó Henrietta talált rá a fiúcskára és látta el a mentők megérkezéséig.


– Ha rajtam múlna, élete végéig börtönbe záratnám azt az anyát, bűnhődjön csak azért, amit tett – kommentálta a hírt Henrietta. – Egy állatot sem hagyok a patak partján, nemhogy egy hét hónapra született, meztelen kisbabát. Kőhajításnyira lakom a patakparttól, néha arra visz az utam és eszembe jut a kisfiú. Felzaklatnak az emlékek.

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék