Ez az első tünete a koronavírusnak, amire jó figyelni


Ez az első tünete a koronavírusnak, amire jó figyelni



A legfrissebb kutatások az alapján a koronavírus fertőzés 1 tünete lehet, melyre soha nem is gondolnánk, sőt sokan talán észre sem vesszük, de  végképp nem tulajdonítanánk koronavírus fertőzésnek…pedig nagyon árulkodó lehet, ha ezt tapasztaljuk azonnal kezdjünk gyanakodni!

A COVID-19-et okozó koronavírus eleinte az orr belsejében bujkál, és csak később terjed át a tüdőre, ezért tud hosszú ideig észrevétlen maradni. Van azonban egy kezdeti tünet, ami leleplezheti a sejtparazitát: a szaglás elvesztése – bizonyították a Cincinatti Egyetem kutatói.-írja az origo. hu 

“A szaglásvesztés a betegség bármely stádiumában jelentkezhet, de első tünetként különösen árulkodó lehet” – mondta Sedaghat, aki szerintegy ilyen, látszólag jelentéktelen kezdeti szimptómára vélhetően sokan nem figyelnek fel, ezért is terjedhet hatékonyan a kórokozót.

Országos tisztifőorvos: kiemelten kell ügyelni az idősekre és a krónikus betegségben szenvedőkre

Egyértelműen a koronavírus-járvány második hullámának felszálló szakasza figyelhető meg Magyarországon, amelyben kiemelten ügyelni kell az idősekre és a krónikus betegségben szenvedőkre - mondta az országos tisztifőorvos az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

 Müller Cecília emlékeztetett, az elmúlt 24 órában 2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  54 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett, 15 655-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 37 272 fő. Az aktív fertőzöttek 29%-a, az elhunytak 38%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 2209 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 200-an vannak lélegeztetőgépen.