Ő Peti, akit a zebrán gázolta halálra a 19 éves farkaslyuki Audis srác


Ő Peti, akit a zebrán gázolta halálra a 19 éves farkaslyuki Audis srác



Szabályosan közlekedő gyalogost gázolt halálra a megengedett sebességet jelentősen túllépő 19 éves sofőr Ózdon szerda este. A helyiek meggyőződése, hogy a 49 éves Péter egy illegális gyorsulási verseny áldozata, ám a rendőrség ezt az értesülést cáfolja.


Az egész város gyászolja azt a férfit, akit szerdán ütött el egy gyorshajtó Ózdon. Az elhunytat a Borsod megyei település széles körben Füles Petinek becézték, ugyanis egy születési rendellenesség következtében az egyik oldalon nem fejlődött ki a hallószerve. Meglehet, ez is hozzájárult, hogy nem vette észre az irányába nagy sebességgel száguldó autót. A gépjármű volánja mögött egy 19 éves, farkaslyuki sofőr ült, aki az elgázolt Péter halála ellenére is szabadlábon védekezhet.

– Ezen a környéken rendszeresen szerveznek gyorsulási versenyeket. Esténként szinte ve­szélyes kilépni az utcára, mert a menőzni vágyó autósok állatok módjára robognak – mondta a Borsnak egy ózdi lakos.

Állítását munkatársunk kérdésére többen is megerősítették, ám a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense cáfolta, hogy a szerdai halálos közlekedési balesettel kapcsolatban ilyen gyanú felmerült volna.

 Egész Ózdon Füles Petiként becézték az áldozatot. Az őt halálra gázoló Audi sofőrje szabadlábon védekezhet.

Az áldozatnak nem voltak gyermekei. Egy ózdi hajléktalanszállón élt, de az őt ismerők szerint rendkívül szorgalmasan dolgozott.

– Ha valakiről elhittük, hogy ki fog törni a nyomorból, az ő volt. Sajnos már nem valósíthatja meg a terveit. Rendes családra vágyott, de ez nem adatott meg neki. Leginkább az egyik fi­vére támogatta, gyakran együtt is jártak munkába. Petinél jószívűbb embert sosem ismertem – fakadt ki Renáta, az elhunyt férfi egyik barátja.