.

Balzsamozzák Kis Grofó édesapjának a testét. Nyitott koporsós temetése leszMár folyamatban van a kriptakészítés, jövő hétre lesz kész.

Ahogy arról a ripost is beszámolt, csütörtökön koronavírusban elhunyt Kis Grófo édesapja, Kozák László Grófo. A Bors elérte a zenész egyik legközelebbi barátját, Lendvai Jánost, s megtudták, hogy nemcsak szerettei, az egész magyar roma közösség gyászolja a mindössze 49 éves, koronázatlan királyukat.

„Már folyamatban van a kriptakészítés, jövő hétre lesz kész, és utána, hétvégén örök búcsút veszünk a barátomtól Szolnokon. Addig pedig roma hagyományok szerint virrasztás van érte. Ilyenkor az elhunytról beszélgetünk, ki hogy találkozott vele utoljára. Rá emlékezünk. Ilyenkor étel és ital is kerül az asztalra. A járványhelyzet miatt ez most annyiban módosul, hogy az idegeneknek, de az ismerősöknek, barátoknak is haza kell érni időben” – folytatta a jó barát, akitől azt is megtudtuk, hogy a zenésznek nyitott koporsós búcsúztatása lesz.


„Grófót balzsamozzák, és mindenki megnézheti, elbúcsúzhat tőle, mert felnyitják a koporsót.

Majd zene kíséretében helyezik örök nyughelyére. Az utána lévő halotti tor is a zenéről, a jókedvről, a vidámságról fog szólni” – tette hozzá Lendvai.

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak