.

Jól nézzék meg ezt a Mentőst! Ez az ember megmentette a gyermekem életét, amiért életem végéig hálás leszek neki, most neki üzenekTelefonon adott utasítást a mentős annak a 3 éves gyermek szüleinek, aki egy cukorka miatt szinte megfulladt. Csupán pár pillanat volt az egész, de ilyenkor a kétségbeesett szülők számára egy örökkévalóság az élet-halál harc.


Amint észrevették, hogy 3 éves gyerekük fulladozni kezd a cukorkától, rögtön hívták a 112-es segélyhívószámot, és egy tapasztalt mentős, Adrian telefonos segítségével sikerült megmenteni a gyerek életét.


A mentőautó már úton volt, de ilyenkor minden perc számít, ezért alkalmazták közben a telefonos segítséget. Szerencsére az anya meg tudta őrizni az önuralmát, és pontosan követni tudta az utasításokat, amiket a mentős mondott.


A mentős és a szülők közötti beszélgetést a Román Belügyminisztérium hivatalos Facebook-oldalán tették közzé.


– Halló! Itt a tűzoltóság! Miben segíthetek?

A vonal másik oldalán egy férfi remegő hangon:

– Uram, egy gyerek fulladozik! Nem lélegzik!


Adrian, a tapasztalt rohammentős, épp visszatért egy bevetésről és belépett a diszpécserhez, hogy megírja a jelentését. Éppen meghallotta a diszpécser és férfi közötti beszélgetést, elveszi a pórfejhallgatót és átveszi a beszélgetést:


– Mitől fulladozik a gyerek, uram?

– Egy cukorkától, de már nem lélegzik!

– Nyugodjon meg, és mentsük meg együtt az életét! Hall engem?

– Mentőre van sürgősen szükségük!

– Uram, figyelmesen hallgasson végig! Figyelmesen hallgasson végig, kérem!

– Igen! Hallgatom!

– Hány éves a gyerek?

– 3 éves, Uram!

– Kérem vegye a karjába a gyereket, és helyezze arccal lefelé a bal karjára, amit közben a térdén támaszt meg, a gyerek állát pedig alulról tartsa a bal kezével. Most üsse meg határozottan ötször tenyérrel a gyerek lapockája között alulról felfelé”


– Nem kap levegőt uram, nem tudom, mit tegyek, nem jöhetne egy mentő?”


– A mentő úton van, de addig is még egyszer meg kell próbálnia ezt a műveletet. Üsse meg egy kicsit erősebben most! – utasította határozottan kollégánk.

– Üsse picit határozottabban! Igen?

– Igen, Uram!

– Gyerünk, most!


– Lélegzik?

– Nem, Uram!

– Még egyszer! Gyerünk!

Néma csend


– Még egyszer! Most!


Egyszer csak a telefonban gyereksírás hallatszik és a szülők örömkiáltása: Lélegzik! Lélegzik! Helyrejött!


A diszpécsereink megkönnyebbülve lélegeznek fel. A gyereket az édesanya lélekjelenléte mentette meg, a rohammentős segítségével. A gyerek már jól van!


Ilyen helyzetben minden perc számít. Ezért nagyon fontos, hogy olyan szakemberek legyenek körülöttünk, akik profi életmentők, és akár telefonon keresztül is elsősegélyt tudnak nyújtani.

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék