Se a maszk, sem pedig az 50 főre korlátozó szabályozást nem tartották be Grofó temetésén. Több százan voltak maszk nélkül


Se a maszk, sem pedig az 50 főre korlátozó szabályozást nem tartották be Grofó temetésén. Több százan voltak maszk nélkülA járványügyi szabályokat felrúgva, több százan vettek részt Kis Grófo édesapjának temetésén. Kozák László búcsúztatója 5 órán keresztül tartott, a helyszínen készült fotókon az látszik, hogy többen maszkot sem viseltek.


Eltemették Kis Grófo édesapját

Szombaton délelőtt tíztől a szolnoki Kőrösi úti temetőben tartották, a szoljon.hu szerint több száz fős tömeg előtt a Grófo és Nagy Grófo művésznéven is ismert Kozák László cigányzenész, Kis Grófo édesapjának temetését.

Koronavírusban halt meg

A 49 éves művész a koronavírus-fertőzés szövődményeibe halt bele december 3-án. Korábban lélegeztetőgépre került, ám utána jobban lett, a család már a hazatérésére készült, amikor ismét rosszul lett. A fertőzést fia, Kis Grófo is elkapta, ő is kórházba került, de enyhe tünetekkel megúszta a betegséget.Fehér hintóval vitték a koporsót

A fehér hintóba fektetett koporsót Szolnokon négy fehér ló húzta, az útvonalán vörös szőnyeget terítettek le. A temetést hajnali virrasztás előzte meg.


Több zenész is ott volt

A hintőt egy csapat éneklő férfi kísérte. A gyászolók között Bódi Margó és Guszti, valamit Nótár Mary, L.L. Junior és Gáspár Győző is feltűnt. 


Színpadot építettek

A temetőben színpadot építettek, felette egy nagy kivetítővel, amin fényképeket mutattak Grófo életéből. Külön sátrat emeltek a koszorúknak és hosszú asztalt a halotti tornak. 


50-en lehetnek egy temetésen

Bár a járványügyi előírások szerint a temetéseken maximum ötvenen vehetnek részt, Kozák László utolsó útjára a jelentések szerint jóval többen mentek el.

 

Sokan nem voltak maszkban

A szoljon.hu fotói szerint sokanmaszkot sem viseltek. Kis Grófo a temetés előtti napokban többször hangsúlyozta Facebook oldalán, hogy a temetésen minden járványügyi szabályt be fognak tartani.