Új hírek, nem csak a betegségébe hunyt el Benkő László, EZ derült ki még a haláláról


Új hírek, nem csak a betegségébe hunyt el Benkő László, EZ derült ki még a haláláról


 

Az Omega legendás, Kossuth-díjas billentyűse hosszú betegeskedés után múlt novemberben hunyt el

Beleroppant a bezártságba


Nagyon megviseli a zenészeket a koronavírus-járvány miatt kialakult szituáció, hogy hosszú hónapok óta nem állhattak színpadra, nem találkozhattak a közönségükkel. Benkő Balázs elárulta, édesapja is szinte depressziós lett a bezártságtól.


– Azoknak, akik egy életen át a közönséggel együtt lélegeztek, ez roppant fájdalmas időszak. Apunál is olyan lelki tünetek voltak, hogy szavak nincsenek rá, és sajnos ezt látom másoknál is. Ha nem a koronavírus, akkor annak lelki terhe emészti fel a szakmát. De bízom benne, hogy változás jön, így tudunk együtt adózni édesapám emlékének – mondta Benkő László fia.


A koronavírus második hulláma az ő életét is megnehezítette. A vírus és bevizesedett tüdeje miatt nem tudott kimenni a szabadba, az pedig, hogy a négy fal közé szorul, megviselte. Legyengült szervezete az időjárás-változásokat is nehezen tolerálta.


- Az utóbbi időben már a frontokat is megérzem. Fáj a fejem, de ha melegedés várható nyom a mellkasom. Nagyon kellemetlen tud lenni és tönkreteszi a közérzetemet. Van, hogy egész nap az ágyban maradok, mert úgy elviselhetőbb – nyilatkozta a november 16-án megjelent Ripostnak.