Mentős írt nyílt levelet: fulladó emberekről, láztól vacogó nőkről, és félelmetes állapotokról mesél.. Még elolvasni is hidegrázós


Mentős írt nyílt levelet: fulladó emberekről, láztól vacogó nőkről, és félelmetes állapotokról mesél.. Még elolvasni is hidegrázósHát azt kell mondjam baj van. A mai 24 órámnak jelentős hányadát töltöm eddig ebben a hacukában. A rádióban megállás nèlkül hallani, hogy pozitív, pozitív, igazolt, fertőtlenítünk..... Vittem ma fèrjet ès felesèget. Fiatalt akinek a paramèterei kenterbe vertèk egy öreg ötven ève dohányzó szènbányász èrtèkeit. Vigasztaltam idős nènit aki sírva fakadt amikor megmondtam a gyorsteszt eredmènyèt ès azt, hogy kórházba kell mennie. Este 10 óra. 


A mentèsirányításban jó esèllyel megállás nèlkül csörög a telefon, fullad, fáj, igazolt, gyanús. A kórházakban az SBOn 3-4 kritikus állapotú beteget lèlegeztetnek ès igyekeznek elkerülni, hogy intubálni kelljen, a piros zónában a köhögès, a lázas fogvacogás ès a nehèzlègzès hangjai adják az alapzajt. Ez igazából olyan mint a háború de itt nem katonák harcolnak, hanem fáradt orvosok, ápolók, gèpkocsivezetők ès mindenfèle kórházi szemèlyzet teljesít erőn felül. Èn mint fèlállásos fèlig kívülről nèzem azt, hogy ezek a srácok ès lányok, "Inasok ès asszonyságok" mit csinálnak minden nap. Mennyi pluszt vállalnak. Büszke vagyok arra, hogy mellettek lehetek mègha csak 80órát is egy hónapban. Vigyázzatok magatokra. A piacon hömpölygő tömeg. A vírustagadó tüntető. A fröcsögve a kocsmák nyitását követelő nem fog vigyázni. Kitartást!