Szorul a hurok, Berki újabb büntetőfékezéséről került ki egy videó?


Szorul a hurok, Berki újabb büntetőfékezéséről került ki egy videó?

 Vizsgálja a rendőrség azt a videót, amit még tavaly június 25-én hozott nyilvánosságra a bpiautosok.hu, a napokban pedig azután került elő újra, hogy az ügyészség szerdán közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt vádat emelt Berki Krisztián ellen egy három évvel ezelőtti, harmadik kerületi büntetőfékezés miatt.

A tavaly nyári felvételen az látható, hogy egy robogós szintén a harmadik kerületben, a Pusztakúti úton kihajt egy másik jármű elé, majd szándékosan lefékez előtte, hátrafordul és valószínűleg magyaráz is valamit. A videót készítő sofőr azzal a kérdéssel fordult a bpiautosok.hu-hoz, hogy megtudja, a robogós manővere büntetőfékezésnek számít-e?


Azt, hogy ki ül a motoron, egyelőre nem tudni, a videón – érthetően – a robogó rendszáma és a sofőr arca is ki van takarva. A BRFK a Telex kérdésére azt válaszolta,

„vizsgálják a felvétel tartalmát”.

Ilyenkor általában egyébként az történik, hogy a rendőrök bekérik a kitakarás nélküli videót a felvételt készítő sofőrtől, ellenőrzik, hogy pontosan mikor történt az eset, hogy annak idején volt-e rendőri intézkedés az ügyben, és azt is, hogy a robogós manővere szabálysértésnek, esetleg bűncselekménynek minősül-e.

Mivel a YouTube-ra feltöltött videó alatt több kommentelő is azt írta, hogy a robogós is Berki Krisztián, ezért megkérdeztük tőle, mennyire lehetnek valósak ezek a vádak. Azt mondta, nem látta ezt a videót és most nem is tudja megnézni, mert „egy tanyán forgat, ahol nincs 4g”, tavaly nyáron pedig nem is volt itthon, három hónapot Cipruson töltött.

Berki Krisztián egyébként sokat robogózik, a kedvenc márkája a felvételen is látható Vespa.