Deutsch: Mészáros Lőrinc tisztességesen gazdagodott meg


Deutsch: Mészáros Lőrinc tisztességesen gazdagodott meg

 


Szerinte a kormányfő csak sikerorientált, Mészáros Lőrinc pedig tisztességesen gazdagodott meg.


A Telexnek adott nagyinterjúban Deutsch Tamás focista  hasonlatokkal beszél nagyon hosszan saját és a Fidesz sikereiről, kitart korábbi véleménye mellett, hogy a kormány nem korlátozza a sajtószabadságot. Szerinte a KESMA nem kormánypárti, csak nem ellenzéki és sajnálja, hogy Fidesz-közeli befektetők nem vásároltak fel még több sajtóterméket, mert a közéletben releváns kiadványok terén még mindig lejt a pálya.


Baloldali, liberális fölényt lát, mivel


a sajtó befolyása nem az orgánumok darabszámán, hanem azok elérésén, a hangerején múlik.

Ezt azzal magyarázza, hogy az ellenzék már egy évtizede „teljesen töketlen”, a politikacsinálást az ellenzéki sajtótermékek vették át.


Nem lát különbséget abban, hogy Orbán Viktor biztatására, az őt  támogató vállalkozók médiumokat vásároltak fel, a Telexnek pedig  támogatást adnak az emberek a működésére.


Ebben a logikában azt kell mondjam, hogy a Fidesz és a Telex ugyanazt csinálja, a polgári világban adományokat gyűjt.

A Fidesz-közeli üzletemberek közpénzből történő gazdagodásáról úgy véli, az a fontos, hogy a profit Magyarországon marad, Lánczi Andrásnak ad igazat, ez szerinte is egy alapvető világnézeti, politikai és gazdaságfilozófiai kérdés.


Deutsch nem lát különbséget Mészáros Lőrinc és Bige László meggazdagodása között, szerinte a felcsúti milliárdos vagyonához Orbán Viktornak csak annyi köze van, hogy


csinált egy olyan sikeres gazdaságpolitikát, ami sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét.

A párton belüli, legális jövedelemmel nem magyarázható vagyonosodást gondnak tartja, de szerinte a NER-arisztokrácia és fideszes politikusok urizálását külön kell választani, ahogy Jakab 

Péter és Orbán Viktor puritánságát is. Szerinte a Jobbik elnökénél ez csak látszat, míg a kormányfő valóban plebejus életet él. Szerinte érthető, hogy nincs megtakarítása.


Öt gyereke van, építtetett egy családi házat és hétvégi házat is, tehát van mire költenie. Az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető.

Szerinte a magyarok többsége nem gondolja, hogy Mészáros Lőrinc vagyoni helyzetéből lehet Orbán vagyoni helyzetére következtetni, mert ez csak vádaskodás.


A Fidesz jövőjéről az egykori alapító úgy véli, valamennyi magyar párt gyengébb és szektásabb, lesz Orbán nélkül is Fidesz, de az már biztos másmilyen lesz.


Lehet, hogy vannak szép számmal, akik Orbán Viktor örök életében bíznak, de szerintem ez még neki sem fog sikerülni.

Orbán nem ragaszkodik a hatalomhoz, csak sikeres a politikában, amiért választási győzelem, hatalom jár. Szerinte a kormányfő sikerorientált, ő pedig nagyon szereti a sikerorientált embereket az élet minden területén.