Így módosul a kijárási tilalom, már csak napokat kell várni! Megszólaltak a fodrászok és egyéb nyitvatartásik tekintetében is


Így módosul a kijárási tilalom, már csak napokat kell várni! Megszólaltak a fodrászok és egyéb nyitvatartásik tekintetében isMagyarország oltási rendje a terveknek megfelelően, Európában kiemelkedően teljesít. Az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban eléri a beoltottak száma a 2,5 milliót - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) hétfőn a kormány honlapján.


A KTK azt írta: Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás. Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe:


A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul. Az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva. Az üzletek, köztük a március 8-a óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint, ennek részleteiről korábban a Blikk is beszámolt.


A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók. A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.


A fentiek, ha minden jól megy, már kedd éjfél, szerda délelőtt megvalósulhatnak, azt követően, hogy elértük a 2,5 millió beoltottat, Pintér Sándor pedig határozatban meg is állapítja mindezt.


Fontos, hogy a szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket. A pedagógusok oltását követően, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra - tették hozzá.