.

Tasnádi Péter nyugdíja az éhenhaláshoz is kevés.. Egykor milliárdos Don volt, mára kisnyugdíjas, aki hó végére éhezikEgykor rettegett, milliárdos maffiavezér volt, sütkérezett a Keresztapa-szerepben, ma meg segélyekért folyamodó kisnyugdíjas: létezik ilyen?!


Tasnádi Péter állítja, minden hónap elején türelmetlenül várja a pénzes postást a nyugdíjával, pedig volt idő, amikor ha szórakozni támadt kedve, luxusautói egyikével elhajtatott a pesti Moulin Rouge-ba, mert az is az övé volt. Akkoriban Budán, a Rózsadomb tetején egy hatalmas fényűző villában lakott, népes személyzettel. Most pedig Pest külvárosának legforgalmasabb utcájában él, ahol szinte vágni lehet a szmogot. De vajon hogy jutott idáig?


– Amikor 1991-ben Bécsből hazajöttem, először uzsorázni kezdtem. Aki nem adta vissza időre a pénzemet, azt szétcsaptam – mesélte Tasnádi. – Később többek között emberölésre felbujtás, önbíráskodás, adóhiány, bűnszervezet létrehozása és -vezetése, pénzmosás, adócsalás, sikkasztás miatt nyomoztak ellenem, 13 évig voltam börtönben. Több milliárd forint vagyonom volt, amit a börtönévek alatt széthordtak. Hat éve szabadultam a börtönből, két éve lakom ebben a kölcsönlakásban, 51 ezer forint a nyugdíjam – panaszolta Tasnádi.


– Ha befizetem a rezsit, utána nem marad ennivalóra sem. Szerencsére minden hónapban 10 ezer forint szociális segélyt kapok az önkormányzattól, amit levélben kell kérnem.


A magyar Keresztapa megtanulta az okostelefon kezelését, Berki Krisztián pedig segített neki abban, hogyan menedzselje magát a közösségi oldalain. Ebből, no meg az önéletrajzi könyve eladásából jön egy kis pénz, amivel kihúzza a hónap végéig.


Az egykori maffiavezér aktív korában a legnagyobb teljesítményű Mercedesszel intézte az ügyeit, ma trolibuszra, metróra száll, ha dolga van a városban: nyugdíjasként a tömegközlekedés ingyen van. Mindennap sportol, az egyik barátjának konditerme van, aki nem kér tőle pénzt a belépőért, ahogy a közeli uszoda igazgatója sem. Mára megtalálta a lelki békéjét. Öt unokája van, akik felnéznek rá.

Jár, csak kérni kell

A zuglói polgármesteri hivatal szociális osztályán soha nem vizsgálják a krízishelyzetbe került nyugdíjas előéletét. Ha a kérelmező havi jövedelme nem éri el a 68 400 forintot, levélben kérhet élelmiszer vásárlására szociális támogatást, aminek éves kerete 80 ezer forint. A kérelmet havonta meg kell írni.

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak