Lesújtó hír: meghalt a 9 éves kisfiú a kórházban, akiért tegnap mentőhelikopter is érkezett


Lesújtó hír: meghalt a 9 éves kisfiú a kórházban, akiért tegnap mentőhelikopter is érkezettKilencéves gyermek szenvedett balesetet a Monor és Monorierdő közötti krosszmotorpályán még vasárnap. A fiút mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az életét nem tudták megmenteni.

 

A kilencéves alsós a rajongásig szerette a motorokat. Az volt a legnagyobb álma, hogy egy nap híres versenyző legyen, és a vitrinjét telepakolhassa a serlegekkel. Rendszeresen elkísérte őt édesapja az edzésekre a monori krosszmotorpályára. A terepet a gyermek már jól ismerte és a pályán dolgozók szerint a korához képest mindig a legnagyobb körültekintéssel járt el.


Felesleges kockázatot nem vállalt, ugyanis már megtanították neki, ha nem tart be bizonyos szabályokat, az egyébként nagyon is kellemes és élvezetes sportág veszélyessé válik.A kilencéves fiú rutinosan felült egy járműre, majd szabályosan beindította a motort. Jó néhány métert megtett, mielőtt egy másik gyermekkel összeütközött volna. Súlyos sérüléseket szenvedett, többek között a fején. A két motoros a kormánynál akadt össze. A jelenlevő felnőttek azonnal értesítették a mentőket, de hamar világossá vált, hogy a gyermeket helikopterrel kell kórházba szállítani, hiszen minden perc számított. Egy lapunknak nyilatkozó szemtanú elmondása szerint az orvosok a helyszínen körülbelül 10 percig küzdöttek azért, hogy a kisfiút szállítható állapotba hozzák.


A helikopter egy pesti kórház intenzív osztályára szállította, ahol vasárnap óta altatásban tartották, és több mûtétet is végrehajtottak rajta, ám a gyermek szervezete tegnap feladta küzdelmet.