Lesújtó hír: meghalt a 9 éves kisfiú a kórházban, akiért tegnap mentőhelikopter is érkezett


Lesújtó hír: meghalt a 9 éves kisfiú a kórházban, akiért tegnap mentőhelikopter is érkezett



Kilencéves gyermek szenvedett balesetet a Monor és Monorierdő közötti krosszmotorpályán még vasárnap. A fiút mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az életét nem tudták megmenteni.

 

A kilencéves alsós a rajongásig szerette a motorokat. Az volt a legnagyobb álma, hogy egy nap híres versenyző legyen, és a vitrinjét telepakolhassa a serlegekkel. Rendszeresen elkísérte őt édesapja az edzésekre a monori krosszmotorpályára. A terepet a gyermek már jól ismerte és a pályán dolgozók szerint a korához képest mindig a legnagyobb körültekintéssel járt el.


Felesleges kockázatot nem vállalt, ugyanis már megtanították neki, ha nem tart be bizonyos szabályokat, az egyébként nagyon is kellemes és élvezetes sportág veszélyessé válik.



A kilencéves fiú rutinosan felült egy járműre, majd szabályosan beindította a motort. Jó néhány métert megtett, mielőtt egy másik gyermekkel összeütközött volna. Súlyos sérüléseket szenvedett, többek között a fején. A két motoros a kormánynál akadt össze. A jelenlevő felnőttek azonnal értesítették a mentőket, de hamar világossá vált, hogy a gyermeket helikopterrel kell kórházba szállítani, hiszen minden perc számított. Egy lapunknak nyilatkozó szemtanú elmondása szerint az orvosok a helyszínen körülbelül 10 percig küzdöttek azért, hogy a kisfiút szállítható állapotba hozzák.


A helikopter egy pesti kórház intenzív osztályára szállította, ahol vasárnap óta altatásban tartották, és több mûtétet is végrehajtottak rajta, ám a gyermek szervezete tegnap feladta küzdelmet.