Ha elmúlt 45 éves, akkor hamarosan kellemetlen vizsgálatra kap behívólevelet! El kell mennie! 500 ezer behívót kézbesítenek az illetékes szakrendelésekre!


Ha elmúlt 45 éves, akkor hamarosan kellemetlen vizsgálatra kap behívólevelet! El kell mennie! 500 ezer behívót kézbesítenek az illetékes szakrendelésekre!



45-65 ÉV KÖZÖTTIEKNEK ÉRKEZETT TÁJÉKOZTATÓ! HAMAROSAN BEHÍVÓT KAPNAK SZAKRENDELÉSRE! NAGYON KELLEMETLEN VIZSGÁLATRA KELL BEMENNIÜK! 500 EZER EMBER KAPJA MEG IDÉN A BEHÍVÓT! FIGYELJE A POSTALÁDÁT!


Minden év októbere a mellrák elleni kampány hónapja. A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre.Évente nagyságrendileg 33 ezer rosszindulatú daganat okozta haláleset történik hazánkban, rosszindulatú emlődaganat következtében évente pedig több mint 2000 nőt veszítünk el, miközben az időben felismert betegség esetén nagyobb a gyógyulási esély.

Magyarország kormányának célja, hogy az egészségben megélt évek száma növekedjen, a megelőzhető, korai elhalálozások száma pedig csökkenjen. Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a korai stádiumban felfedezett daganatos betegségek gyógyíthatók, az egészséges életmód pedig hozzájárul a gyógyulási esélyek növekedéséhez, valamint egyes rákbetegségek kialakulásának csökkentéséhez.

Annak érdekében, hogy a betegség időben felismerhető legyen, a kormány kiépítette a szervezett szűrések rendszerét. Ennek keretében lehetővé tette az életkor alapján veszélyeztetettnek minősülő céllakosság minél nagyobb számban történő bevonását a szervezett szűrővizsgálatokba. A szűrések hosszú távú célja a daganatos betegségek előfordulásának és a betegség okozta halálozások csökkentése.