Szegény özvegy nő, két éhes gyerekével bekopogott egy gazdag férfihez..Amit ott kapott, egy életre beégett az elméjébe


Szegény özvegy nő, két éhes gyerekével bekopogott egy gazdag férfihez..Amit ott kapott, egy életre beégett az elméjébe

 


Egy szegény özvegy házról - házra járt könyörögve, hátha valaki megszánja. Egy gazdag ember házához érkezett és bekopogott, a gazdag ember ajtótnyitott. 

- Elnézést, hogy zavarlak jóuram, szegény özvegy vagyok, két éhes gyermekkel, ha úgy gondolod, hogy tudsz nekem segíteni, kérlek segíts! 

Az ember körülnézett - Ne haragudj, de semmit sem tartok itthon, amit odaadhatnék neked. Várj egy kicsit! Besétált a dolgozószobájába és egy csekkel a kezében tért vissza. 

- Vidd el ezt a csekket bármelyik bankba és vedd fel a pénzt. A szegény özvegy elvette, megköszönte, de sajnos nem tudott olvasni. Így csak magában morfondírozott, hogy a gazdag ember egy papírlapot adott a kezébe, hát mit kezdjen ő vele. A napok teltek múltak, de nem ment el a bankba, egyszer azonban megmutatta egy ismerősének a csekket, aki azt mondta, rögtön menjen el a bankba, mert ezért tényleg pénzt kap. 

El is ment és kedvesen odaadta a csekket a pénztárosnak, aki azt mondta, ezért 50 font arany jár. Az özvegy annyira meglepődött a nagy összeg hallatán, hogy levegőt sem kapott. Azt hitte, hogy a férfi tévedett, ezért úgy döntött visszaviszi neki a csekket. Így is tett, bekopogott a gazdag ember ajtaján, a férfi ajtót nyitott. 

 - Bocsáss meg nekem, de túl nagy számot írtál a csekkre, nem érdemlek én ennyi pénzt drága uram! 

Amikor a férfi ezt meghallotta, azt mondta: - Ne haragudj a tévedésemért, fogta a csekket és az 50 után még egy nullát írt.

- Menj vissza a bankba, most nem tévedtem!