Ítéletidő csapott le Magyarországra, már a szélvédőket is betörte a jég. Aki teheti vigye fedett helyre a kocsit, kutyákat, teheneket stb.


Ítéletidő csapott le Magyarországra, már a szélvédőket is betörte a jég. Aki teheti vigye fedett helyre a kocsit, kutyákat, teheneket stb.



Lecsapott az ítéletidő Magyarországra, a szélvédőket is bezúzta a jég!Aki tudja vigye biztonságba az autóját

Szöveges figyelmeztető előrejelzés


Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.07.10. szombat éjfélig


(HEVES) ZIVATAROK


Pénteken napközben a kora délutáni órákig legnagyobb valószínűséggel az ország középső harmadán kell zivatarokra számítani, amelyek északkelet felé haladnak. Az átvonulásokat intenzív csapadékhullás, a legerősebb gócokat viharos (60-70 km/h) széllökés és ~1-2 cm-t elérő jégeső is kísérheti. Átmeneti szünet után késő délutántól heves zivatarokra számíthatunk: dél felől várhatóan egy kiterjedt zivatarrendszer éri el az országot, amely késő estére fokozatosan északkeletre helyeződik át.

A leghevesebb gócokat szélroham (90-100 km/h, de ezt meghaladó sem kizárt), jégeső (akár több centiméteres) és felhőszakadás (rövid idő alatt lehulló több 10 mm-nyi csapadék) is kísérheti. Éjjel egyre inkább a Tiszántúlra helyeződik át a zivatartevékenység. Szombaton a Dunától keletre elszórtan fordulhatnak elő zivatarok, legjellemzőbb kísérőjelenségnek a felhőszakadás tűnik.


(Megj.: Kis eséllyel a délutáni, esti órákban akár magasabb fokú - piros - riasztás is érvénybe léphet az események függvényében.)


A nyugat felől érkező hidegfront és a csapadék hatására mérséklődik, a déli és keleti területekre szorul vissza a hőség. Szombaton már csak az ország délkeleti megyéiben érheti el a 25 fokot a napi középhőmérséklet.