Norbi rossz étrendje okozhatta a sztrókját - egy orvos nyilatkozott


Norbi rossz étrendje okozhatta a sztrókját - egy orvos nyilatkozottEgy orvos szerint a fitness guru táplálkozása az oka annak, hogy kórházba került.

Schobert Norbi néhány napja kórházba került, stroke-ja volt, azonban elmondta, hogy az orvosok nem találtak nála szervi problémát, és azt gondolja a túlhajszolt életmód miatt kaphatott stroke-ot. Dr. Tőzsér Berta Mária szakorvosjelölt azonban másként látja a helyzetet, szerinte a ketogén étrend lehet a hibás. A szakember a Facebook oldalán osztotta meg a meglátásait:

az általa is hirdetett ketogén étrend, pláne olyan erősen feldolgozott élelmiszerekkel, mint amilyenek az ő termékei, nem egészséges. Aki ezt követi, a sztrókot, szív- és érrendszeri megbetegedéseket kockáztatja még akkor is, ha a ketogén étrend segített neki lefogyni… Nem minden a fogyás és nem elég a rendszeres sport sem. Az egészséghez valóban egészséges, tudományosan is bizonyított, evidenciákon alapuló étrend kell, ez pedig a teljes értékű növényi étrend, ami ráadásul fenntartható is. Ez utóbbi sem egy elhanyagolható szempont 2021-ben... Kívánom, hogy képes legyen a saját és családja érdekében is belátni ezt és váltani, amíg még nem késő.

Ha stroke-ra gyanakszik, ezt tegye:

Azonnal mentőt kell hívni a tünetek észlelésekor

Csupán 4,5 órán belül lehet megkezdeni az életmentő vérrögoldást

Ha ez nem történik meg, nincs remény az ér által ellátott terület megmentésére

Így ellenőrizze máson a stroke tüneteit

Mosolyogjon vissza önre, vagy mutassa a fogait! Arcának egyik fele ernyedt, aszimmetrikussá vált?

Emelje fel vízszintesig mindkét karját! Lehanyatlik-e valamelyik keze?

Ismételjen meg egy egyszerű mondatot! Összefolynak a szavai? Helytelenül ismétel? Nem talál egyes kifejezéseket?

Ha bármelyik problémába ütközik, azonnal hívjuk a mentőket, mert az idő a legnagyobb ellenség! A szélütés utáni első órák a túlélés és a maradandó károsodások elkerülése szempontjából kritikusak.