Több száz mázsa fát osztott szét rászorulóknak Mészáros.. DE ez még nem minden..


Több száz mázsa fát osztott szét rászorulóknak Mészáros.. DE ez még nem minden..



Ki is az a Mészáros Lőrinc ?Mészáros Lőrinc több mint húszéves tisztes vállalkozói múltra tekinthet vissza.Apró lépésekkel fokozatosan és tudatosan építette fel vállalkozásait. Nem az állami vagyon lebontásával, nem rabló privatizációval szerezte meg első millióit, hanem szorgalmával és kétkezi munkájával, ellentétbe a Zuschlag-féle fehérgalléros bűnözőkkel. Az sem elhanyagolható, hogy jelenleg hatszáz embernek, ezzel együtt hatszáz családnak biztosít tisztes és tartós megélhetést.


Nem a balliberális oldalon divatos úgynevezett “tanácsadó” cégeket üzemeltet, amelyek ugyan jól jövedelmező, de improduktív ügyeskedő tevékenységéhez a tulajdonoson és családján, esetleg néhány alkalmazotton kívül nem szükségeltetik több száz dolgos kéz. Nem él hivalkodóan, nem visel milliós értékű karórát, mint Kóka János annak idején, és helikopterre sem vágyik. Még ellenségei sem tuják azzal vádolni, hogy kicsapongó életet folytatna, családcentrikus családfőnek ismerik. Családi háza nem kacsalábon forgó kastély, nem luxus negyedben lakik, és Gyurcsánnyal ellentétben erőszakkal sem lehetne másoktól elkonfiskált “apró” villába költöztetni. 


Vagyona és vállalkozása akkor is növekedett, amikor a nyolc évig tartó balliberális kormányzati ámokfutás alatt a hivatalos szervek és az adóhatóság mindent elkövettek, hogy ellehetetlenítsék. Ebben az időszakban többször is vagyonosodási vizsgálatot rendeltek el vele szemben, de egyetlen esetben sem marasztalták el, Keller László közpénzügyi államtitkár legnagyobb szomorúságára.Mint a település volt jegyzője, tudom, szerénysége tiltja, hogy önmagát előtérbe tolja, és önmagának reklámot csináljon, irigyei, ellenfelei viszont szeretik agyonhallgatni szociális érzékenységét. Mészáros Lőrinc az elődeivel ellentétben társadalmi megbízatású polgármester, így minden évben többmilliós nagyságrendű költségvetésű tételt spórol meg az önkormányzatnak. Amit tiszteletdíjként kap, azt teljes egészében szétosztja a rászorulók között. Jegyzőként nemegyszer voltam annak is tanúja, hogy a fogadóóráján a hozzá forduló bajban lévőket a saját vagyonából segítette ki.


Az mára már megszokottá vált, hogy évről évre a téli időszakban több száz mázsa tűzifát oszt szét a rászorulók között, több tonna burgonyát juttat a nehéz sorban élőknek. A település közintézményeinek a felújítása is a nevéhez fűződik. Alig van olyan esztendő, hogy esetenként több tíz millió forintot ne áldozna az önkormányzati épületek renoválására. Az orvosi rendelő és könyvtár teljes külső felújításának költségeit is ő állta. Korábban az óvoda épületének bővítése és felújítása során oroszlánrészt vállalt a költségekből. A most elkészült új faluház megépítéséhez is jelentős összeggel járult hozzá. Ezek után tűrje el a jobb oldal szó nélkül a láthatóan erőszakos, hazugés gátlástalan baloldal választási kampányának minden mocskát? (…..)Dr. Petrin László jogász.