Tomika: a fiú, aki túl sok bőrrel jött a világra - Ma így néz ki felnőttként


Tomika: a fiú, aki túl sok bőrrel jött a világra - Ma így néz ki felnőttként

 A kisfiú olyan ráncosan jött a világra, hogy az orvosok azt mondták, még soha nem láttak ehhez hasonlót.


Tomm Tennent: a fiú, aki túl sok bőrrel jött a világra - Ma így néz ki a férfi




„Amikor megszületett, nagyon megdöbbentem (…) nem gondoltam volna, hogy egy ember vagy egy kisbaba valaha is így nézhet ki” – mondta Tomm apja, Geoff Tennent.

 

Tomm Tennent 1993-ban Délkelet-Ausztráliában született. Az ultrahang-felvételen már jóval születése előtt látszott, hogy nem úgy van minden, ahogy lennie kellene. Ekkor bizony Tomm szülei elgondolkoztak azon, hogy megtartsák-e a gyermeket.


Végül úgy döntöttek, hogy Tommnak meg kell születnie, ám egyikük sem tudta elképzelni, hogy valójában mennyire súlyos problémával kell megküzdeniük.



Tomm édesanyja, Debbie Tennent nagyon megdöbbent, amikor fiát először a mellkasára fektették a szülőszobán.



Tomm szülei.

“A szívem a torkomban dobogott, de ugyanakkor nagyon jó érzés volt felvenni és megölelni” – mondta.


Az orvosoknak fogalmuk sem volt, hogy mi okozhatja, hogy Tommnak annyira ráncos a bőre, éppen ezért semmilyen gyógymódot nem tudtak felajánlani. Abban bíztak, hogy ahogy öregszik, “belenő” a bőrébe.


Tomm két és fél hónapot töltött egy orvosi kutatóközpontban, ahol a betegségét tanulmányozták. A kutatók hatalmas kihívással néztek szembe, ugyanis Tomm nem az első gyermek volt a nyilvántartásban, aki ennyi bőrrel született.




Tomm-nak az iskolában sem igazán voltak barátai.

A szakértők hasonlóságot véltek felfedezni Tomm kinézete és a kínai Shar Pei kutyafajta között, és így néhány kérdésükre választ találtak.



A kutatók felfedezték, hogy Tomm bőrében található hialuronsavszint 100-szor magasabb a normálisnál, ami a Shar Pei kölykök esetében is így van. A kutyák esetében növésükkor a hialuronsavszint csökken, a bőrük kisimul, ezért az orvosok abban reménykednek, hogy ez Tomm esetében is így lesz.


Tomm ma már érett férfi

Mire iskolába ment enyhültek a tünetei, de még így is látványos volt a túlzott bőre. Mivel másképp nézett ki társainál, nem volt sok barátja.


“Amikor a tükörbe nézek, egy kedves, szerethető embert látok. Néha az emberek azt mondják, hogy jól nézek ki, néha azt mondják, hogy nagyon jól nézek ki, és néha nem mondanak semmit” – mondta Tomm.


Szülei elmondták, hogy attól a pillanattól kezdve tudják, hogy soha nem fogják rejtegetni, amikor megszületett. Joggal hiszik, hogy a szépség belülről fakad, és több annál, mint a bőr nagysága.