A halottasházban már elkezdték felkészíteni a baba testét a temetésre, mikor észre vették..él


A halottasházban már elkezdték felkészíteni a baba testét a temetésre, mikor észre vették..él



A halottasházban már elkezdték felkészíteni a baba testét a temetésre, amikor döbbenetes felfedezést tettek. A gyermek életben volt.


A brazíliai Ariquemes-ban a gyermeknek életet adó 18 éves lány nem tudott a terhességéről, erős vérzés jelentkezett nála, ami miatt bement a kórházba. Az orvosok, bár megvizsgálták a fiatal nőt, nem vették észre, hogy terhes, a vizsgálatot követően hazaküldték.


A nő otthonában, orvosi segítség nélkül hozta világra a gyermeket, aki 7 hónapra született, súlya pedig mindössze 2,5 kg volt. A gyermek nem adott életjelet, kórházba kerülésük után pedig az orvosok megállapították, hogy holtan született.


A kórház ezután kérte a temetkezési vállalkozótól a gyermek holttestének elszállítását. A temetkezési vállalkozó rövid időn belül meg is érkezett a kórházba, hajnali 3 órakor elszállította a testet.


Amikor hozzá kezdett a kicsi testének a temetésre való felkészítéséhez és a babához ért, a gyerek fellélegzett és beindult a szívműködése is. Szerencsére a temetkezési vállalkozónak erős volt a lélekjelenléte és nem rémült halálra. Azonnal besietett a gyermekkel egy kórházba.


A gyermek az Augustus nevet kapta. Jelenleg a Neonatal Intensive Care Unit-ben ápolják, a kezelésekre jól reagál. A gyermek nagymamája elmondta, hogy a kicsi már tudja mozgatni a kezeit és a lábait, és a szívműködése is megfelelő.


A hatóság vizsgálja a gyermeket holtnak nyilvánító kórház felelősségét – írta meg a The Sun.