Börtönbe zárják az oltatlanokat, ha kilépnek az utcára


Börtönbe zárják az oltatlanokat, ha kilépnek az utcáraNem cicóznak a járvánnyal a szigetországban, brutális szigorítás vár az oltatlanokra. 


A Fülöp-szigeteken már harmadik napja rekordmagas az új fertőzöttek száma, miközben a járvány kitörése óta regisztrált esetszám már megközelíti a 3 milliót. Mivel a 70 049 elvégzett teszt 40 százaléka pozitív lett, ezért brutális döntést hozott az Rodrigo Duterte elnök. 


Duterte elrendelte azoknak a beoltatlan embereknek a letartóztatását, akik megsértik a karantént. Így akarja visszaszorítani a nagyon gyorsan terjedő omikron variánst. “Mivel országos vészhelyzetről van szó, az az álláspontom, hogy meg kell fékezni azokat az embereket, akik nem kapták meg az oltást” – mondta.


Az elnök parancsot ad a faluvezetőket, hogy keressék fel az oltatlanokat, és kérjék meg őket, vagy ha lehet, parancsolják meg nekik, hogy maradjanak otthon. “Ha az illető megtagadja, akkor a tisztviselő felhatalmazást kap arra, hogy letartóztassa az ellenszegülőket” – idézte az elnököt a Bors.