Most érkezett: Orbán maga jelentette be, változtatni kell a védekezései helyzeten


Most érkezett: Orbán maga jelentette be, változtatni kell a védekezései helyzetenA kormányfő kijelentette: változtatni kellett a védekezésen. Február közepétől átalakul a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá.


Az minősül védettnek, aki felveszi a harmadik oltást, vagy ha csak kettőt vett fel, nem telt el az után 6 hónap. Januárban minden csütörtökön és pénteken, valamint szombatonként időpontfoglalás, regisztráció nélkül is hozzá lehet jutni oltáshoz járási szakrendelőkben és kórházi oltóponton.


A VIII. kerületi önkormányzattól arról tájékoztattak:


egy óvodapedagógus pozitív otthoni teszttel rendelkezik, háziorvosa nem látja szükségesnek a hivatalos teszt elrendelését, így a népegészségügyi osztály nem intézkedik. Szülők pozitivitása miatt jelenleg 20 gyermek van otthon.A II. kerületben a hét elején 18 csoport és összesen 315 gyerek volt karanténban, 12 óvoda közül 8-ban van legalább egy csoport otthon, egy óvodának pedig az összes csoportjában rendkívüli szünetet rendeltek el, ez összesen 374 gyereket érint.


Újbudán pedig a nyolc önkormányzati óvodában 15 csoportban kellett rendkívüli szünetet vagy részleges karantént elrendelni koronavírus-fertőzés miatt, míg Kőbányán összesen öt csoportoban rendeltek el rendkívüli szünetet, ez 81 gyereket érint.