Az óvodában lett rosszul a 39 éves Márti.. A helyszínen meghalt, 8 gyermeke gyászolja


Az óvodában lett rosszul a 39 éves Márti.. A helyszínen meghalt, 8 gyermeke gyászolja



Elviselhetetlen fájdalommal kell megküzdenie egy középkorú férfinek, miután a közelmúltban váratlanul elveszítette a szerelmét. Horváth Zoltán és szerelme 28 éve alkottak egy párt, a fiatal nő halálával nyolc gyermek maradt félárván.


– Közmunkásként dolgozott Márti, két hete pénteken pedig éppen az óvodában tisztította az ablakot. A létrán állt, majd egyszer csak összeesett. Azonnal hívtak, és mire odaértem, már egyszer újraélesztették. A mentőben beszéltem hozzá végig, magánál is volt, de akkor már nem reagált semmire, szerintem meg sem ismert – mesélte a Blikknek a könnyeivel küszködve Zoltán.


Miután a mentők beértek a nővel a miskolci kórházba, megvizsgálták, de néhány órán belül az agyvérzése miatt beállt nála az agyhalál. Amikor teljesen bizonyossá vált, hogy nem tudják megmenteni, a férje meghozta élete legnehezebb döntését: hozzájárult ahhoz, hogy Mártit lekapcsolják a gépekről, épségben maradt szerveit pedig felajánlják másoknak. A férfi úgy gondolta, ha már rajta nem tudnak segíteni, másnak még megmenthetik az életét. A nő mindössze 39 évet élt.