Most jött: újra pénzt kapnak a nyugdíjasok, ennek nagyon fog örülni az idősebb hozzátartozónk


Most jött: újra pénzt kapnak a nyugdíjasok, ennek nagyon fog örülni az idősebb hozzátartozónk



Orbán Viktor még tavaly decemberben írta alá azt a rendeletet, amely a 13. havi nyugdíj folyósításáról szól és aminek összeget 2022 februárjában kapják majd meg a nyugdíjasok.


Kormány a járvány miatt döntött úgy, hogy még több támogatást szeretne adni az időseknek, ezért előre hozták a 13. havi nyugdíj kifizetését.


Februárban tehát dupla nyugdíj érkezik, az átutalás 11-én történik, a postai kézbesítés pedig 9-én kezdődik - ismertette.


A 13. havi nyugdíj kifizetésére 371 milliárd forintot fordít a kormány, amit a gazdaság jó teljesítménye teszi lehetővé - emelte ki.


A kormányfő hétfő reggel már posztolt a Facebookon egy fotót arról, hogy Márika néninél járt vendégségben, délutánra pedig a látogatásról készült videó is felkerült a miniszterelnök oldalára.


A videóhoz a kormányfő csak annyit írt, hogy „A baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, mi visszaadjuk!”. A friss videóban a miniszterelnök főként a 13. havi nyugdíj folyósításáról beszélgetett Márika nénivel és Orbán szerint a 13. havi nyugdíj visszaadása nagy dolog, mert „amellett, hogy a pénz az fontos, van ennek egy elégtétel íze, mert mégiscsak elvették, most pedig visszaadjuk.”


Vendéglátója, Márika néni pedig megjegyezte, hogy más nyugdíjasokkal is beszélgetett, akik például a gyerekeiket, unokáikat segítik majd a 13. havi nyugdíj összegéből.


Mint az ismert, Orbán Viktor még tavaly decemberben írta alá azt a rendeletet, amely a 13. havi nyugdíj folyósításáról szól és aminek összeget 2022 februárjában kapják majd meg a nyugdíjasok.