Vigyázzatok ebbe 45 évesen is bele lehet "dögleni" ! Alapbetegség nélkül oltva következett be a borzalmas tragédia...


Vigyázzatok ebbe 45 évesen is bele lehet "dögleni" ! Alapbetegség nélkül oltva következett be a borzalmas tragédia...


Kb egy hete kínlódtam a tipikus tünetekkel (folyamatos körzeti orvosi konzultációval) amikor már nem bírtam tovább és mentőt hívtunk. A mentőorvos közölte, hogy az előzetes telefonos infók alapján nem akart bevinni, de a véroxigénszintem 50-55% (90% felett jó), ezért sürgős ellátásra szorulok. Mint kiderült a tüdőm akkor kb. 30%-ban látta csak el a feladatát (ez később kb. 10-20% közzé csökkent) és ezt én nem érzékeltem!


A Honvéd Kórház 2.telephelyére kerültem (Hősök tere mellett). Mikor odavittek csak 1-2 szabad ágy volt, de az itt tartózkodásom alatt soha nem éreztem, hogy a terheltség miatt ne a legjobb odafigyelést, kezelést kapnám. Ez őszintén megnyugtatott!


Vércsoportom AB rh+. 

Az oltást már úgy kaptam meg, hogy a covid a szervezetemben lehetett. Lehet ez negatív, de lehet pozitív irányba befolyásolta a betegségem kialakulását, lefolyását, azóta több véleményt olvastam.

(Az oltást mindenképpen beadattam volna, de lehet inkább később, ha már felmerült a vírusfertőzés lehetősége.)


Pár napig az osztályon vizsgáltak, kezeltek (antivirális és egyéb gyógyszerek, szteroid, vitaminok... oldalt, hason fekvés, nagyon fontos!!!).

Az állapotom saját érzéseim szerint se javult és a vizsgálatok szerint sem. (Ennek ellenére, bármikor kérdezték, hogy, hogy vagyok azt mondtam jól... úgyis látszik, gondoltam, a Dokik jobban tudják...).

Felajánlották, hogy az állapotom javítására kaphatok gyógyult covidos betegektől nyert vérplazmát, ha aláírom az ez irányú nyilatkozatot.


 Bármit aláírtam volna...

Mivel az állapotom rosszabbodott lekerültem az alagsorban kialakított egy ágyas intenzív szobába. Úgy gondolom szerencsés vagyok, azért, mert a tudatom végig tiszta volt, ezért alkalmaztak non invazív lélegeztetést az esetemben. 

Egy arcmaszk szerű (a fotón) lélegeztető gép segítségével tuningolták pár napig a tüdőm teljesítményét.

Ez néha megszívatott, mert úgy dolgozik, ha érzi, hogy beszívod a levegőt rásegít (mint a turbó), ha érzi, hogy kifújod, akkor abban segít. Meg kellett vele találni a közös hangot, sikerült. Az igaz, hogy 2 napig alig aludtam valamit, mert ahogy elaludtam és a légzésem is lelassult elkezdett jelezni amire mindig felkeltem...


A kezelések hatására az állapotom és a közérzetem rohamosan javult és pár nap alatt kikerültem az intenzív osztályról. 

Most még a kórházban vagyok, de teljesen jól érzem magam (mondjuk 91%).

Szeretném, hogy aki olvassa komolyan venné ezt a szart, levonná az én esetemből a következtéseket és nem csak magára gondolna...

Szeretném megköszönni a Honvéd Kórház Orvosainak, Ápolóinak, minden személyzetének a professzionális kezelést, támogatást, és a helyénvaló vicceket!