Dávid naptár.. ilyen nyarunk lesz. Ugyan meghalt a kitalálója, de még az idei nyarat elkészítette


Dávid naptár.. ilyen nyarunk lesz. Ugyan meghalt a kitalálója, de még az idei nyarat elkészítette



Dávid Mihály nyíregyházi mérnök több mint 50 éve készít hosszú távú előrejelzést és számításai a legtöbb esetben pontosnak bizonyulnak. A módszerének titka az, hogy a légköri tényezők mellett az égitestek tömegvonzó hatását is figyelembe veszi. A mérnök előrejelzéséből kiderül, hogy mikor érdemes nyaralni menni.


A május még nem ígérkezik nyáriasnak, a hónap közepén komolyabb lehűlésre és nagyobb esőkre kell számítani. Hidegek lesznek az éjszakák, fagy azonban nem lesz.


Június első felében melegszik az idő, tizedike körül fordul igazán nyáriasra. Ezután kisebb lehűlés következik, majd huszadika után beköszönt az igazi, forró nyár.


Július lesz a kánikula hónapja, tartósan 30 fok fölött lesz a nappali hőmérséklet. Csapadék csak a hónap utolsó napjaiban várható. Ha valaki belföldön szeretne nyaralni, az júliusban utazzon.


Augusztus első felében még kitart a júliusi meleg, aztán fokozatosan csökken a nappali hőmérséklet, de az átlagosnál melegebb augusztusra kell számítanunk. Csapadék a hónap közepén és a végén várható - írja a Ripost.