Elérheti a 3 ezer forintot egy lángos ára a Balatonon - ilyen árak jönnek


Elérheti a 3 ezer forintot egy lángos ára a Balatonon - ilyen árak jönnekMár készülődnek a nyitásra a balatoni büfések, ám az alapanyagok árának folyamatos emelkedésével, legalább 25-30 százalékkal kell majd többet fizetni idén a népszerű nyaralóhelyen.


"A fővárosban 30–40 százalékos drágulás tapasztalható, a balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani, az 1500 forintos napi menüt el kell felejteni" – jegyezte meg Makkos Péter, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke a Sonline.hu-nak.


Makkos szerint aki naponta vásárol, az látja, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak, a vendéglátás ezeket a változásokat már nem tudja követni. Egy szemléletes példát is említett: ha az árstop nem marad, akkor az étolaj ára legalább duplájára emelkedik, és ezt be kell építeni például a lángos árába is.


Emellett az üdítők és az alkoholos italok árai is emelkedtek, ahogy a közüzemi díjak drágulása, a szakmunkás minimálbér emelése és a munkaerőhiány sem kedvez a balatoni vendéglátásnak.