37 fok feletti forróság érkezik jövőtéten. 1 hétig tart majd a kín..Embert próbáló hőségben lesz részünk szinte végig a jövő hét folyamán, a legforróbb tájakon 37-38 fok jön.


Tartós kánikulával számolnak az időjárás-előrejelző modellek a jövő hét folyamán. A hőség a mövetkező napokban egyre csak fokozódik, vasárnap és hétfőn már többfelé elérhetjük a 35 fokot, majd keddtől egészen a jövő hét végéig sokfelé meg is haladhatjuk azt.


A legforróbb tájakon 37-38 fokos forróságban lesz részünk.


A legnagyobb hőségre délen és az aszály sújtotta alföldi tájakon kell készülni, a kapás növények (kukorica, napraforgó) öntözés híján sajnos teljesen elszáradhatnak. Sajnos az éjszakák is egyre kevésbé hoznak majd felfrissülést, a legtöbb helyen nem csökken majd 20 fok alá a hőmérséklet.


Az átlagosnál 6-10 fokkal melegebb levegő érkezik a jövő hét folyamán térségünk fölé


Végig a napsütés lesz túlsúlyban, így 11 és 15 óra között országszerte nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás. Ha, tehetjük, ebben az időszakban kerüljük a közvetlen napfényt, videljünk napszemüveget, szalmakalapot. Napon tartózkodás esetén magas faktorszámú fényvédő krémekkel óvhatjuk bőrünket a leégés ellen. 


Átmeneti felfrissülést hozó záporok, zivatarok előreláthatóan a hét közepén alakulhatnak ki valamivel nagyobb eséllyel.