8 órán keresztül volt a 4 éves Inezke az 50 fokos autóban. Jelenleg is az életéért küzdenek


8 órán keresztül volt a 4 éves Inezke az 50 fokos autóban. Jelenleg is az életéért küzdenek



Eszméletlen állapotban találtak rá arra a négyéves kislányra, akit nyolc órára az óvodabuszban felejtettek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán még kedden, írja a Blikk.


A lap információi szerint a mentők legalább egy órát küzdöttek azért, hogy a kiszáradt, magatehetetlen kislány állapotát stabilizálják. Ezt követően mentőhelikopterrel kórházba, jelenleg is az intenzív osztályon kezelik.


Inez szülei, Eszter és Zoltán azt mondták, a szívük szakad meg a gyermekükért.


Nem tudjuk felfogni, miért nem vette észre senki, hogy nincs óvodában, egyáltalán miért nem nézték át a buszt, mielőtt bezárták? Az egész család értetlenül áll a történtek előtt. Megtesszük a szükséges lépéseket, de most az a legfontosabb, hogy a gyermekünk túl legyen az életveszélyen

– nyilatkoztak.


A család egyik ismerőse a Blikknek azt mondta, a bezárt ajtó és az elsötétített ablakok mögött a lánynak esélye sem volt arra, hogy bárki meghallja a segélykiáltását. Inez bizonyára megijedt, hogy eltűntek körülötte a társai és az ajtó is zárva van. Aznap ráadásul pokoli meleg volt, talán 50 fokos is lehetett a busz, amikor a nap a legerősebben tűzött, magyarázta.


Ez reálisnak is tűnik is lehet, mert Mukics Dániel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője korábban arról beszélt, ha kint például 20 °C van, egy autóban 5 perc után 26 °C, 60 perc után pedig 46 °C. Egy 34 fokos kánikulában 5 perc alatt 40 fokra is felkúszik a hőmérő higanyszála, egy óra elteltével pedig 62 fokot mérhetünk.


A gyermek reggel fél nyolctól délután három óráig volt a buszban, a sofőr talált rá, amikor indult volna a gyerekekkel. Ellene eljárás indult foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt