Csalás miatt bukott le Csonka András.. kiderült, hogy mit művelt a celeb


Csalás miatt bukott le Csonka András.. kiderült, hogy mit művelt a celeb



Napvilágra került Csonka Andrásról egy leleplező videó, amelyből kiderül, hogy korábban a szabályokat áthágva érte el a célját. A legfurcsább az egészben, hogy a szóban forgó felvételt ő maga töltötte fel az Instagram-oldalára. A színész igazán szerencsés, ugyanis a mai napig jó kapcsolatot ápol gimnáziumi osztályfőnökével, aki izgalmas és persze kínos emlékeket is elmond róla. Figyelemreméltó memóriával rendelkezik Hetés Márta néni, s ma már bátran meséli azokat a régi történeteket, amiket annak idején hét pecsétes lakat alatt kellett őriznie. A titkok elhallgatásával osztályát és saját magát is védte, hiszen a színész és diáktársai évekkel ezelőtt országos botrányt robbantottak ki. 


Tömeges csalás


Az érettségi minden tizenéves vállára óriási nyomást helyez. Ezt a traumát szerette volna elkerülni Csonka András egykori osztályfőnöke, akit a színész arról kérdezett, mi volt élete egyik legnagyobb megrázkódtatása.


– Eleve ez az osztály nagy megrázkódtatás volt. Volt ez a matek érettségi, amikor a ketteseket is ötösre írták. Köztük Csonka András is és az összes többi, aki tök hülye volt a matekhoz. Mondtam nekik, hogy bemegy a puska, de ne írjátok le, csak nézzétek meg, hogy a kis kettes meglegyen! Erre föl született huszonvalahány ötös. (...) Volt benne egy elírás, amit 17-en másoltak le – mondta Márta néni, aki hozzátette, senki nem vállalta ezért a felelősséget.


Országos botrány volt, újságban is megjelent. Az igazgatóval arról volt szó, hogy egy év múlva meg kell ismételni az érettségit és addig a diákok nem tanulhatnak tovább. 


– Be kellett vinnünk a dolgozatokat. Beléptem a gimnáziumi főosztályvezető szobájába, ott ült a Vékony Pista és azt mondta: Márta, gondolhattam volna, hogy a maga osztálya... – mesélte nevetve az egykori pedagógus, s végül sikerült elsimítaniuk az ügyet és a diákok szóbeli matematika vizsgát tettek.