.

Hiába van saját atomerőművünk, nem ez a lényeg. Az áram világpiaci ára a lényeg, hiába lenne aranybányánk, azt se kapnánk olcsóbbanHogy mindenki értse, mert már a csapból is ez folyik. Jöhet egy kis magyarázat! 


Az áram világpiaci ára egy olyan dolog, ami mennyiségében konstanst, de árában változó. Tehát 1 kwh áram mennyisége nem változik, de az ára igen. Ráadásul folyamatosan nő a háború óta. Ha neked lenne egy terméked, amit te adsz el, akkor te se azt néznéd, hogy a szomszédoknak, ismerősöknek ingyen add, hanem piackutatást végeznél, és megnéznéd a terméked valós értékét, amit a piac megfizet érte. 


Ez van az áram esetén is, jelenleg a világpiaci ár nem 250 forint, de van egy nagyjából 180 forintos ár, a környező országok átlagát tekintve. Csehország 184, Szerbia 129, Románia 128, Szlovákia 88. Ezek átlaga 132 forint. Hiába van atomerőművünk, ebből is üzletet csinál a kormány. Adhatnák olcsóbban, de csak adhatná. Mert nem teszi. De annak is örüljünk, hogy a 210 kwh értékig " olcsón " adja. Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak