68 ezer forintból él Judit, a 70 éves nyugdíjas. Kénytelen dolgozni, hogy ne haljon éhen


68 ezer forintból él Judit, a 70 éves nyugdíjas. Kénytelen dolgozni, hogy ne haljon éhen



Az országot sújtó rettenetes infláció nem kíméli a nyugdíjasokat sem. Hauer Judit budakeszi nyugdíjas arról beszélt, hogyan próbálnak megélni ezekben a nehéz időkben. Barátnője, Hilda már az utcaseprést is fontolóra vette.



A nyugdíjas asszony nem is olyan régen a Házon kívül stábjának engedett betekintést csodálatos spájzába, ahol lekvárok, gyümölcslevek mézek és saját szörpök sorakoztak a polcon. Sajnos, ez ma már nincs így, mert el kellett adniuk a telket. Ez a mostani körülmények között ráadásul csak áron alul sikerült.



„Most rendezzük a rengeteg hátralékot, tartozásunkat, hogy nullába kerüljünk, és meg tudjunk az elkövetkezendő hónapokban élni, mert el vagyok ájulva az áraktól” – fogalmazott az RTL Híradójának Hauer Judit.



A férje és ő is megkapták júliusban a kormány által beígért nyugdíjkorrekciót, de így is azon kell gondolkozniuk, hogy a gyógyszereiből melyiket váltsa ki, illetve melyik csekket fizesse be, hiszen összesen 200 ezer forint körüli összegből kell megélniük, amiből nem jut mindenre.