Szörnyeteg: saját gyermekét adta el szervkereskedőknek..szerencsére álruhás rendőrök voltak..A kisfiú könyörgött, hogy ne tegye, de...


Szörnyeteg: saját gyermekét adta el szervkereskedőknek..szerencsére álruhás rendőrök voltak..A kisfiú könyörgött, hogy ne tegye, de...



Egy Oroszországban élő kirgizisztáni nő egy emberi szervátültetési oldalon hirdette meg hétéves kisfia egészséges szerveit - számol be róla a Mirror. 


A 36 éves Nargiza Aitmatova a közösségi oldalakon tette közzé, hogy készpénzért hajlandó eladni fia egészséges szerveit a szervkereskedőknek. Hirdetéseire az Alernativa rabszolga- és emberkereskedelem-ellenes csoport és az orosz rendfenntartók figyeltek fel, majd egy titkos művelet során lecsaptak az anyára.


 

Fia papírjait is átadta az adásvételnél


Aitmatova egy jekatyerinburgi bevásárlóközpontban tartott találkozóra vitte a kisfiút, ahol a rendőrök potenciális vásárlóknak adták ki magukat, mintha csak ők reagáltak volna a nő hirdetésére. A források szerint az üzletelés során a nő átadta a gyermek dokumentumait, beleértve az orvosi kártyát, a biztosítását igazoló dokumentumot, a születési anyakönyvi kivonatot, valamint a kisfiú migrációs kártyáját is.



Nem egész 2 millió forintnyi készpénzt kért érte


A „vásárlók” többször megkérdezték a nőtől, hogy pontosan tudja-e, mit csinál, megértette-e, hogy soha többé nem látja ezek után a gyermekét, mert akik megvásárolják, nem akarják, hogy kapcsolatba kerüljön vele. 


A nő azt felelte, mindent megértett. Majd, miközben zsebre tette a körülbelül 1.900.000 forintnak megfelelő készpénzt, azt hazudta a fiúnak, hogy az apja majd később elmegy érte.

- írják a beszámolóban. 


Az Alternativa egyik forrása azt állította:


A nő több szervátültetéses csoporthoz is fel volt iratkozva, és az egyik májtranszplantációs csoportban volt egy hirdetése.

Az üzletelés során Aitmatova teljesen nyugodt volt, és még arra is lehetőséget adott a „vásárlónak”, hogy beszéljen a kisfiúval. A rendőrök ezek után gyorsan léptek és gyermekkereskedelem vádjával azonnal őrizetbe vették a kirgizisztáni anyát.



A hatóság azt hitte, csak buta tréfa az egész


Korábban az Alternativa szóvivője azt nyilatkozta: 


Mindvégig azt reméltük, hogy ez csupán egy kitalált történet, hogy ez valakinek a hülye tréfája vagy pénzcsalás. Amikor azonban csoportunk a szervezett bűnüldözési nyomozócsoport munkatársaival együtt megérkezett az "üzlet" lebonyolítására, szemtanúi voltunk a fiú eladásának 

– mondta a szóvivő. Hozzátette:


Nargiza megkapta a pénzt, és odaadta a gyereket egy olyan személynek, akit nem is ismert.

 

Nem tetszett az új párjának a fia, ezért adta el


A szívtelen anyát az őrizetbe vételi tárgyalására bilincsbe verve vitték a rendőrök, arcát félig eltakarta. A bíró két hónapra letartóztatta a nyomozás érdekében. A bíróság előtt a nő azt mondta, adósságai miatt adta el a fiút, és mert újdonsült férjének nem tetszett a gyerek, akinek az édesapja az előző élettársa.


A fiú jelenleg a szociális szolgálat gondozásában van, míg a jövője eldől. A nő másik két gyermeke - egy fiú és egy lány - a férjével maradt.


Oroszországban egyre nagyobb az aggodalom a gyermekek szexuális rabszolgaságba adása vagy testrészek szervezett bűnbandák bevonásával történő értékesítése miatt.