Brutális vagyont örökölt Károly...ekkora összegről van szó


Brutális vagyont örökölt Károly...ekkora összegről van szóNemcsak a trónt, Erzsébet hatalmas vagyonát is örökli III. Károly


Nagy részét nem fogja tudni eladni.


28,5 milliárd dollár, azaz kb. 11 140 milliárd forint – az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség polgárai mellett ezt is képviseli édesanyja halálával az új király, III. Károly. Anyalapunk, az amerikai Forbes becslése szerint ugyanis ennyit ér összesen a javarészt ingatlanokból és birtokokból álló koronavagyon.


Ennek nagy része, azaz 28 milliárd dollár felett III. Károly ugyanakkor nem rendelkezhet szabadon, így el sem adhatja.

A becslés alapján a koronabirtok mintegy 19,5 milliárd dollárt, a Buckingham-palota 4,9 milliárd dollárt, Cornwall és Lancaster hercegsége 1,3-0,74 milliárdot ér, míg a Kensington-palota és a királyi család skóciai birtoka 630 millió-592 millió dolláros becslést kapott.


Ezen felül a királynő személyes vagyona – ami ingatlanokból, ékszerekből, műtárgyakból és egyéb befektetésekből tevődik össze – nagyjából 500 millió dollárra rúg. Itt már nem kötik az alkotmányos monarchia béklyói III. Károly kezét, az öröklés után jóval szabadabban rendelkezhet a 195 milliárd forintra rúgó vagyonról.