Lilu nagyon beleszállt a kormányba, amiért kirúgták a tüntető tanárokat. Írását 100 ezrek olvassák


Lilu nagyon beleszállt a kormányba, amiért kirúgták a tüntető tanárokat. Írását 100 ezrek olvassákLilu a Kölcseyből kirúgott tanárok ügyéről: Ha ezt is elviseljük, akkor mégis mi az, amit nem?

Rendkívüli felmondással több tanárnak is megszüntették a munkaviszonyát a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Felmondásukról levélben kaptak értesítést, melyben egyebek közt az állt: „a korábbi figyelmeztetés ellenére többször részt vettek polgári engedetlenségben”.


A tanárok a pedagógusbérek emelését és jobb oktatási színvonalat követelnek. Arról, hogy kirúgással fenyegetik őket, korábban Törley Katalin közlése alapján számoltunk be, a Tanítanék Mozgalomból ismert franciatanár valószínűleg szintén a kirúgottak között van, bár amikor őt hívatták az igazgatói irodába, ahol a többiek megkapták a felmondásukat a tankerület egyik vezetőjétől, ő éppen nem volt az iskolában.


Arra hivatkoztak, hogy több alkalommal is részt vettek a polgári engedetlenségi akcióban.

A hír a műsorvezető Lilu figyelmét sem kerülte el. Instagramján arról írt, szerinte erre a történésre már szavakat sem lehet találni.


Ha ezt is elviseljük, akkor mégis mi az, amit nem? Erre már szavaim sincsenek. Csak indulatom. Szégyenérzetem.