A purhab hőszigetelés olcsó, de dupla olyan meleg lesz bent.. Ez hódítja most meg az országot..


A purhab hőszigetelés olcsó, de dupla olyan meleg lesz bent.. Ez hódítja most meg az országot..



Kiemelkedő hőszigetelési tulajdonságok, vízszigetelő, egészségre ártalmatlan, tökéletes tapadás, hőhídmentesség, varratmentesség, sokrétű felhasználhatóság. Tényleg ennyire hatékony a purhab szigetelés?

Purhab szigetelés előnyök-hátrányok, feketén-fehéren

KEZDJÜK MÁR AZ ELEJÉN NÉHÁNY FONTOS MEGJEGYZÉSSEL:

Én egy kivitelező vagyok, aki használja a szórt purhab technológiát, ami mellett más szigetelőanyagokkal is dolgozunk, ezért igyekszem nem elfogult lenni.

Nem vagyok kémikus, csupán kivitelezés során szerzett tapasztalataim osztom meg.

A fenti okokból kifolyólag ezen bejegyzést személyes tanácsnak szánom azok számára, akik felújítás előtt állnak és infókat gyűjtenek.

Púrhab szigetelés lapostetőn

HONNAN JÖN A PURHAB? MILYEN IGÉNYEKET HIVATOTT KIELÉGÍTENI A PURHAB SZIGETELÉS? MIKRE KERESTEK A TERVEZŐK MEGOLDÁST?

A poliuretánokat az IG Farben leverkuseni laboratóriumának dolgozói, Otto Bayer professzor és munkatársai, fejlesztették ki 1937-ben*. A PURhab egy olyan anyag, amelyet már régóta alkalmaztak hőszigetelésre. Sőt. Felhasználásuk az autóipratól a bútoriparon át, igen széleskürű. A kemény polurethánokat az építőipar is korábban felfedezte, azonban a szórásos technoilógia teljesen újkeletű.

MIÉRT JOBB A SZÓRÁS? MIÉRT KELLETT EDDIG VÁRNI A TECHNOLÓGIÁRA?

A nehezen elérhető helyekre is könnyen eljuttatható, varratmentes megoldás. Gépesítve könnyen és gyorsan kis stábbal alkalmazható. Viszont nagyon érzékeny a felasználás pillanatában a saját és külső hőmérséketre, illtve a páratartalomra. Igen nehéz megoldani a nagy mennyiségű szállítását, melegítését és cirkuláltatását a szórásos folyamat során.

Mi lett a pozitív végeredmény? A purhab szigetelés előnyei:

Purhab szigetelés előnyei

A purhab sok jó tulajdonsággal rendelkezik. Kiszáradva szagtalan, égést nem tápláló hab, több felültre is nagyszerűen tapad. Száraz állapotában kemény és térfogattartó. Pár mm-es résekbe is behatol kifújása során, kitölt minden rendelkezésére álló teret.

Huzatmentessé teszi a tetőteret, falüreget, zugot, emellett páraszellőző tulajdonságának köszönhetően nem tárolja a nedvességet a szarufák között, a lambéria mögött.


Kikeményedés után oldhatatlan, nem bomlik el, nem öregszik, nem gombásodik. Akadályozza a penészesedést, dohosodást. Alkalmazása során nincs vágási veszteség, maradék, nincs anyagszállítási költség, szemétszállítási díj.


Öregedésével nem válik szivacsossá, nedvszívó hatásúvá, sőt önszárító, kiszellőző tulajdonságú marad mindvégig. Nem számít veszélyes anyagnak, egyszerű kommunális hulladékként kezelhető a bontott szigetelés.