Drága Gyuri..az utolsó percedig reménykedtünk, hogy nyertesként kerülsz ki...Elmentél..Legyen Neked könnyű a föld“Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Korcsmáros György, a mai napon, október 25-én, este fél nyolckor – négy és fél órával a 70. születésnapja előtt – több hónapos küzdelem után örökre elment” – közölte a család.


A neves rendező halálhírére a teátrumok közül elsőként a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház reagált: “Nemrég kaptuk a fájó hírt, hogy Barátunk, Korcsmáros György rendező ma este örökre elment… Tisztelettel és szeretettel gondolunk az együtt töltött alkotói hónapokra, a Hja, kérem, a nő – az NŐ előadás csodálatos próbaidőszakára Vele. Drága Gyuri, nyugodj békében! A Bartók Színház mély együttérzését fejezi ki Korcsmáros György családjának.”

Korcsmáros György Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, érdemes művész 1952. október 26-án született.


A Pinceszínház amatőr színészeként kezdte pályáját. 1978-ban végzett a SzAk színész szakán, Várkonyi Zoltán osztályában 1978-ban színész, Zsámbéki Gábor osztályában 1982-ben rendezői diplomát szerzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán.

1978-1979 között a Vígszínház, 1981-1982 között a Budapesti Gyermekszínház tagja volt igazgatóhelyettesként is.

“Sematikus, didaktikus előadások helyett az új vezetők valódi színházat igyekeznek teremteni, olyan színházat, amely csak a nézők életkorában különbözik a többitől, de nem tekinti a gyerekeket csupán pedagógiai alanynak, nem mindenáron és erőszakosan akar nevelni, nem kíván csak és kizárólag szórakoztatni – a nézők szellemi aktivitására építve – játszani akar” – írta akkoriban a kritika.

1982-1985 között a Madách Színházban dolgozott mindkét minőségében. 1985-1989 között az Arany János Színház, 1989-1990 között a Rock Színház főrendezője volt, 1990-1992 között a Szegedi Nemzeti Színház prózai tagozatvezetőjeként munkálkodott. 1992-től 2007-ig a Győri Nemzeti Színház igazgatója volt, számos darabot rendezett akkori anyaszínházában.

Direktori pályafutása végén felfüggesztette állásából a győri önkormányzat és fegyelmi eljárás megindítását rendelték el a gazdálkodási területen tapasztalt hiányosságok miatt. Az igazgató felfüggesztésével a közgyűlés Forgács Pétert, a színház művészét bízta meg az igazgatói teendők ellátásával.