Egy levél gyógyszert evett meg az 5 éves gyermek..mentőhelikopter szállította kórházba


Egy levél gyógyszert evett meg az 5 éves gyermek..mentőhelikopter szállította kórházba


A bíróság előtt kell felelnie annak a 30 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nőnek, aki nyáron hat gyermekét magára hagyta az otthonában. Egyikük, az ötéves kisfiú a konyhaszekrényről levett egy levél epilepszia elleni gyógyszert, amelyből olyan mennyiséget fogyasztott el, hogy életveszélyes állapotba került. A mérgezés miatt mentőhelikoptert kellett riasztani, hogy a gyermek időben a közeli kórházba érjen.


A vádirat szerint a nő az élettársával hat gyermeket nevelt a beregi településen lévő családi házukban, a gyermekek egy és nyolc év közöttiek voltak. Az anya nem dolgozott, háztartásbeliként a gyermekek ellátása volt a feladata. Az ügyészség szerint a szülői kötelezettségét azonban megszegte, mert 2020-ban és 2021-ben több alkalommal is magára hagyta a családi házban a kiskorúakat, esetenként több órára, és ilyenkor elment bevásárolni a közeli városba. A gyermekeknek az egészséges érzelmi és erkölcsi fejlődése veszélyeztetve volt amiatt, hogy felügyelet nélkül tartózkodtak órákon át a családi házban.


Tavaly nyáron, július 7-én, reggel az anyjuk autóbusszal ismét elutazott a közeli városba azért, hogy bevásároljon. Élettársa nem tartózkodott otthon, mert kora reggel munkába ment. A felügyelet nélkül maradt ötéves kisfiú a szekrényről levett egy levél epilepszia elleni gyógyszert, amelyből olyan mennyiséget fogyasztott el, hogy életveszélyes állapotba került, lényegében megmérgezte magát. 


A gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba, ahol 10-15 nap alatt gyógyult meg.