Ezeket a dolgokat nem illik a temetőben csinálni. Sok ember nem is tudja, mekkora tiszteletlenség


Ezeket a dolgokat nem illik a temetőben csinálni. Sok ember nem is tudja, mekkora tiszteletlenség



Nyakunkon a mindenszentek. Érdemes egy picit elgondolkodni, hogy mit szabad és mit nem szabad egy temetőben. Íme pár tipp, amit érdemes megfogadni.


Mit ne tegyünk a temetőben?


Alig több mint egy hét múlva mindenszentek. Ezen a napon a legtöbb magyar a temetőbe vonul és virágot, gyertyát rak elhunyt ismerőse sírjára. Ilyenkor az ember ösztönösen elgondolkozik a saját életén. Ma azonban nem erről, hanem a temetői magatartásról lesz szó. Kiderült, hogy sok honfitársuk nem tudja pontosan, hogy kell egy ilyen helyen viselkedni.


A temetőknek vannak szabályozásai. Érdemes ezzel megismerkedni.


Az első dolog, amit érdemes megemlíteni, hogy a kisállatainkat hagyjuk otthon. Még pórázon se vigyünk a temetőbe kutyát. Egy kisállat jelenléte kínos lehet más emberek számára. Gondoljunk csak arra, hogy a kis kedvencünket nem fogja érdekelni, hogy temetőben van. Bárhol képes kielégíteni biológiai szükségleteit, és nem lenne előnyös, ha ezt egy másik ember sírjánál tenné…



A másik dolog, amit kerülni kellene az a dohányzás. Igaz, hogy a temetők rendre a szabadban találhatók, ennek ellenére érdemes tiszteletben tartani a halottak örök nyugalmát.



Nem illik kerékpárt vinni a temetőbe. Hagyjuk a temető bejárata előtt.


Ezeken felül érdemes megemlíteni, hogy nem illik enni, hangosan beszélgetni, nevetgélni vagy mobilozni. Tartsuk tiszteletben a hely komolyságát és hangulatát. Különösen most, a közelgő Mindenszentek napján, amikor tömegek indulnak a temetőbe.