4 fokkal melegebb van bent, amióta leszigeteltem házilag 2 ezer forintból az összes ablakomat. Így működik a dolog ..


4 fokkal melegebb van bent, amióta leszigeteltem házilag 2 ezer forintból az összes ablakomat. Így működik a dolog ..



Általában november-december környékén kezdünk el sokkot kapni a fűtésszámlától, hiszen ilyenkor azért már fel kell tekerni azt a konvektort, ha nem akarunk fagyoskodni. Amíg nem nézik meg közelebbről az ablakokat, sokan nem is gondolnák, mennyi meleg távozhat a rossz érintkezések miatt, arról nem is beszélve, hogy ez mennyi felesleges kiadást termel.


Egy rossz ablak télen nagy ellenség, a jó ablak szigetelés viszont a legjobb barátoddá válhat! Nézzük meg, hogyan lehet egyszerűen, házilag javítani az ablakok állapoton, az ablak szigetelésén, ezzel együtt pedig kellemesebbé tenni a számlákat is. Tarts velünk!


Először is fogj egy nedves szivacsot, vagy rongyot és töröld át a felületet. Ha makacsabb szennyeződés van rajta, akkor használj zsíroldót, vagy valamilyen alkoholos anyagot. Amikor az egész tiszta, portalan és száraz, csak akkor kezdhetsz el dolgozni.


-Ezek az elemek általában tekercsben kaphatók, és a csík szétszedhető 2-3 szalagra. Ezeket válaszd szét, vagy szakítsd le először csak az egyiket, hogy egyszerűbb legyen!



Hirdetés


-Mérd ki, hogy egyszerre mennyire lesz szükséged és vágd le!


-Fogj egy mérőszalagot és mérd ki azt a részt, amire első körben fel  akarod tenni a szalagot. Ez azért jó, mert nem egy – esetleg – 2-3 méteres csíkkal kell szórakoznod, amit meg sem tudsz rendesen fogni, hanem egy kisebb, kezelhetőbb darabbal.


-Húzd le a tömítőszalag hátoldalán lévő papírt/fóliát! (de ne az egészet)


A tömítőszalag hátulja öntapadós, ezt a részt pedig minden esetben védi valami: egy papírcsík, vagy valamilyen fólia. Nem célszerű egyben lehúzni az egészet, mivel abból csak az lesz, hogy felrakás közben ide tapad, oda tapad, összeragad saját magával, Te meg – finoman szólva – kissé ideges leszel. Próbáld meg úgy csinálni, hogy kisebb részenként húzod le a védőréteget, szépen rányomkodod a felületre, majd megint egy kis részt lehúzol.


Fontos, hogy ragasztás közben magát a szalagot ne nyújtsd meg, lehetőleg semennyire. Amikor elengeded, elkezd majd visszaugrani eredeti állapotába, ami miatt sokkal hamarabb fel fog válni a tömítés, mint kellene neki.