Jövőhéten ránk szakad az ég. Elő a télikabátokkal !


Jövőhéten ránk szakad az ég. Elő a télikabátokkal !


Szombat

Erősen felhős, párás időjárásra számíthatunk. Eleinte elszórtan lehet szitálás, ködszitálás; majd délután délnyugat felől egyre többfelé kezdődik esőzés. A szél fokozatosan keletire, északkeletire fordul és megélénkül, néhol már meg is erősödik. 15 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.



Vasárnap

Borult idő lesz, sokfelé esővel. ÉNy-on csak néhány mm várható, de az ország nagy részén kiadós csapadékra készülhetünk. Többfelé lesz erős, néhol viharos az ÉK-i szél. Markáns lehűlés várható, napközben alig emelkedik majd a hőmérséklet: reggel 6 és 11, délután 7 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk majd.



Hétfő

Délutánig folytatódik az esős, szeles, kellemetlen ősz idő. Reggel 3 és 7, délután 5 és 10 fok között alakul mindössze a hőmérséklet. A magasabb hegyeinkben (700-800 m felett) havas eső, hózápor is kialakul. Délutántól egyre kevesebb helyen fordul elő csapadék és a légmozgás is fokozatosan mérséklődik.

Kedd

Borús, párás idő lesz, néhol átmeneti napsütéssel. ÉK-en lehet még eső, szitálás. 10-12 fok körül alakulhat a csúcsérték.
Szerda, csütörtökÚjabb nedves levegő éri el a Kárpát-medence térségét, sokfelé lehet eső, a hőmérséklet pedig ismét a sokéves átlag alatt, csak 5 és 11 fok között alakulhat.