Ma lenne 56 éves Bendegúz az Indul a Bakterház sztárja..kiderült, hogy mibe halt meg.. 56. születésnapját ünnepelné ma Olvasztó Imre, az Indul a bakterház című ikonikus film Bendegúza.

 

Korrupcióval vádolnak egy Pest megyei polgármestert: közel félmillió forinttal vesztegethetett meg egy kormánytisztviselőt

Tagadhatatlan, hogy Bendegúz csibész karaktere a mai napig ugyanúgy képes mosolyt csalni az egész ország arcára, akárcsak a film 1980-as megjelenésekor. Ám a szerep mögött egy igencsak sérült és tragikus sorsú lélek volt. Olvasztó Imre alakítása nemcsak tehetségének köszönhetően lett ennyire hiteles, hanem azért is, mert az ő élete igencsak hasonlít Bendegúzéhoz: egy egyszerű, de pimasz kisfiú, aki csak sodródik a világban.


Árvaként élte le életét

Imre 1966. november 29-én látta meg a napvilágot, ám szüleit sosem ismerhette meg. Mindössze nyolc hónapos volt, amikor intézetbe került, és elmondása szerint még azt sem tudta, hogy voltak-e testvérei. Hároméves volt, amikor egy idős néni örökbe fogadta őt. A gyerekkorát Szentlőrinckátán töltötte, innen választották ki Bendegúz szerepére is.Pimaszságával nyerte el a rendező tetszését

A film forgatása Budapesten zajlott, és igencsak hamar eldőlt, hogy övé lesz a szerep. A film rendezője, Mihályfi Sándor megkérdezte a jelentkező fiúkat, hogy ki az, aki fenéken merné őt billenteni, Imrének pedig több sem kellett: odasétált, és gondolkodás nélkül megtette. Mihályfi pedig innentől biztos volt benne, hogy bizony ő való Bendegúz szerepére.


Nagy karrier állt előtte

A film igazi klasszikussá vált, hatalmas népszerűségre tett szert az egész országban, mindenki imádta. Imre elmondása szerint számos örök emléket őrzött a forgatásról, többek közt azt, amikor a gombócdobálós jelenet során véletlenül majdnem megvakította Koltai Róbertet.


Később több szerepre is felkérték őt, néhány alkotásban feltűnt, de végül hamar otthagyta a szakmát, és azzal együtt a rivaldafényt is: végül nyomdászként kezdett dolgozni. Felnőttként több interjúban is elmondta, hogy sosem érezte magáénak a színészkedést, nyomdai munkáját azonban nagyon szerette.


Családapa lett

Kétszer is megházasodott, melyekből négy gyermeke született. Habár felnőttkorában nem különösebben foglalkozott az évtizedekkel korábbi szerepével, azért úgy tűnik, mégis jelentős nyomot hagyott benne Bendegúz karaktere, legkisebb gyermekét ugyanis róla nevezte el.


Tragikus véget ért az élete

Amikor úgy látszott, végre helyreáll minden az életében, és élheti a családi életet, amire kicsi gyermekkora óta vágyott, ismét összeomlott: 2013-ban második házassága is megromlott, és felesége közölte vele, hogy el akar válni. Imre olyannyira kétségbeesett attól, hogy imádott kisfia nélkül kell élnie, hogy az öngyilkosságot fontolgatta. Több ismerősét is felhívta, akik később arról számoltak be, hogy a beszélgetések során úgy érezték, mintha búcsúzkodna tőlük.


Végül nem tudta legyőzni a depressziót: 2013. júliusában saját kezűleg vetett véget életének. Autóba ült, és elhajtott otthonról, majd a Csomád és Fót közötti erdős részen megállt. Autóját a bokroknál hagyta, és az erdő mélyén felakasztotta magát egy fára.


Eltűnését követően a holttestét július 13-án találták meg, miután a fia a buszról vette észre, hogy édesapja kocsija a bokrok között áll. A rendőrök ezután átfésülték az erdőt, és megállapították, hogy az egykori színész önkezével vetett véget az életének.