Most lenne 21 éves Szita Bence..megszólalt a nővére, és vérfagyasztó dolgokat mond..


Most lenne 21 éves Szita Bence..megszólalt a nővére, és vérfagyasztó dolgokat mond..



Idén ünnepelte volna 21. születésnapját Szita Bence, aki még kisgyerekként lett az országot megrázó brutális gyilkosság áldozata. A szörnyűséget ráadásul nem vadidegenek, hanem saját mostohája tervelte ki.


Hirdetés


Szita Bence nővére, Lilla a mai napig nem tudja feldolgozni a történteket. A lányt eközben a sors sem kíméli, hiszen egy évtizede még egy nagy család vette körül otthonában, ma viszont már egyedül él. Öccse után ugyanis tavaly rajongásig imádott apját is elveszítette.


Lilla a tragédia előtt egy házban élt apjával, Bencével, valamint a későbbi gyilkosság felbújtójával, Polcz Erikával és a nő fiával.


"Erika velünk teljesen máshogy viselkedett, mint ahogy azt bárki gondolná. Mindig kedveskedett Bencével, sürgött-forgott körülötte. Szerettem Erikát, mert én is egy kedves embernek ismertem meg, mint mindenki más a környezetében" – emlékezett vissza Vujity Tvrtkónak a 28 éves nő.


A gyilkosság napján Erika ment ki Bencéért a buszmegállóba, hogy hazakísérje a fiút. Az akkor 11 éves gyermeket sosem látták többé élve.


"Amikor este 8-kor még mindig nem értek haza, nagyon ideges lettem. A testvérem telefonját felvette, de a háttérben egy férfi azt mondta, »gyere már, gyere már«, majd rám csapták. Tudtam, hogy bajban vannak, ekkor még Erikáért is aggódtam."


Vakon rábíztam volna a testvéremet erre a nőre


Hirdetés


– idézi Lillát a Blikk, aki a történtek idején csak 19 éves volt. Erika végül hajnali egykor ért haza és azt mondta, hogy Bence eltűnt, elfutott mellőle az üzlet parkolójából.


"A cuccaimért mentem a házba apával, de Erika lehúzta a redőnyöket, hiába kopogtunk és nyomtuk a csengőt, nem engedett be. Csak akkor, amikor rákiabáltam, hogy hívom a rendőröket. Kérdeztem, hol van az öcsém, erre ő csak azt felelte: »nem vagyok gyilkos«. Ekkor már tudtam, hogy valami borzasztóan rossz dolog történt"


– mesélte Lilla. Bence holttestét napokkal később találták meg. A gyilkosai először egy ásóval megkínozták a fiút, majd élve eltemették a gyermeket. Mindhárom elkövető életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, ám a halál megszabadította őket a hosszantartó fogságtól. Erika 2017-ben, bűntársai 2019-ben haltak meg daganatos megbetegedésben.