Tragédia : halálra égett egy 2 éves kisfiú ma délután Békés megyében. A szülei kimenekültek a házból, ők túlélték


Tragédia : halálra égett egy 2 éves kisfiú ma délután Békés megyében. A szülei kimenekültek a házból, ők túléltékKigyulladt egy parasztház csütörtök délután Békés megyében. Az épület teljes terjedelmében égett. Egy kétéves gyermek életét vesztette. A házigazdák már nem tudták kimenteni a kicsit, emiatt égett halálra.


Kigyulladt egy ház

Mire kiértek a hivatásos tűzoltók, már teljes terjedelmében égett a 70 négyzetméteres parasztház a Békés megyei településen. A kisdombegyházi épületben hárman tartózkodtak, egy kétéves gyermek, egy 17 éves fiatal és egy 68 éves nő. 


Meghalt egy 2 éves kisfiú

A két ember ki tudott menekülni, de a kisfiút nem sikerült kimenteni, ő a helyszínen életét vesztette. A lángokat a mezőkovácsházi és orosházi tűzoltók fojtották el. A tűz miatt a ház lakhatatlanná vált. Arra, hogy mi miatt gyulladt ki az épület, tűzvizsgálati eljárás derít fény.


Rohantak a mentők

A mentőknél elmondták, hogy a békéscsabai mentésirányítás egy esetkocsit és egy mentőkocsit indított a helyszínre. A szakemberek egy középkorú férfit láttak el, aki füstmérgezést szenvedett, a helyszíni ellátást követően kórházba szállították. A gyermeken nem lehetett segíteni, a tűzben életét vesztette.


Négy gyermeket nevelnek

Magyar Zsolt, Kisdombegyház polgármestere megrendülten nyilatkozott a beol.hu-nak, azt mondta, a család négy gyermeket nevel, a szülők dolgozni voltak, a nagymama volt otthon, amikor a lángok felcsaptak.


A legkisebb gyerek halt meg

Úgy tudják a falubeliek, a legkisebbik gyermek lelte halálát a tűzben. A helyszínt lezárták, nagy erőkkel érkeztek tűzoltók, mentők, rendőrök a helyszínre.


Porig égett minden

„Porig égett ott minden, már amennyit látni lehetett. Semmi nem maradt. A család elhelyezéséről szeretnénk gondoskodni, van egy olyan épületünk, ahol konvektorokkal tudunk fűteni. Ideiglenesen az is segítség” – tette hozzá a település vezetője. 


Eljárást indított a rendőrség

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indult büntetőeljárás és a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia okát, körülményeit.