Egy nő, a gyerekei maradékán él, és idén nem engedheti meg magának a Karácsonyt


Egy nő, a gyerekei maradékán él, és idén nem engedheti meg magának a Karácsonyt



 Egy egyedülálló négygyerekes anyuka inkább kihagyja az étkezéseket, hogy a gyerekei jóllakhassanak, és most azt mondja, az idén nem engedheti meg magának, hogy a családja megünnepelje a karácsonyt.


Victoria Walker az angliai Bathból azt állítja, hogy a gyerekei által meghagyott maradékokon él, annak ellenére, hogy jótékonysági szervezetektől is kap támogatást, és csak ritkán indítja el a fűtést is.


„Hacsak nem muszáj, nem eszem. Napközben kávéval és teával igyekszem megtölteni a gyomromat” – magyarázta. „Szeretném, ha inkább a gyerekek ennének, és én csak akkor eszem, ha meghagynak valamit.”


Az édesanya elmondása szerint 11 éves lánya még a saját zsebpénzét is felajánlotta olyan alapvető élelmiszerekre, mint a kenyér vagy a tej. „Ez az egész egyszerűen elszomorít. Összetöri a szívemet. A karácsony nagyon komornak tűnik számomra. Nem engedhetem meg magamnak a karácsonyt” – mondta Victoria.


Victoria a helyi közösség ételbankját is igénybe veszi, hogy el tudja látni a gyerekeit. A központ önkéntesei azt mondják, a szegénység mértéke valósággal sokkolta őket az utóbbi időben.



„Az emberek jelenleg máról holnapra élnek, és sok család van ebben a helyzetben” – mondta az egyik önkéntes.


„Már nemcsak azokról a családokról van szó, akik segélyekből élnek, hanem olyanokról is, akik keményen dolgoznak. Van például egy anyuka, aki három állásban dolgozik, és még így is aggódik amiatt, hogy nem tudja biztosítani az ételt a gyerekeinek” – tette hozzá.