Ez történik a szervezetedben, ha éhgyomorra vizet iszol, pár csepp citromlével


Ez történik a szervezetedben, ha éhgyomorra vizet iszol, pár csepp citromlével



Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságát. De mi történik, ha úgy kezdjük a napot, hogy rögtön felkelés után 2-3 pohár vizet megiszunk? Eláruljuk!

Az úgynevezett vízterápia Japánból származik. A lényege, hogy rögtön ébredés után megiszunk 3-4 pohár vizet és utána körülbelül háromnegyed órán át nem fogyasztunk semmi egyebet. Ha soknak tűnik a négy pohár, szoktassuk magunkat fokozatosan, hetente emelve egy pohárnyival az adagot. A vízterápiának semmiféle kellemetlen mellékhatása nincsen, pozitív hatása viszont annál több.


Méregtelenítjük a testet


Éjjel kipiheni magát a testünk, és lebontja a méreganyagokat. Ha reggel, éhgyomorra vizet iszunk, segítünk a szervezetünknek, szinte átöblítjük. A megfelelő folyadékfogyasztás elősegíti az izomsejtek és az új vérsejtek termelődését is.


Javul az anyagcsere



Ha rendszeresen éhgyomorra isszuk a vizet, az akár 24 százalékkal is megnöveli az anyagcserét. A gyorsabb anyagcsere egy jobb és stabilabb emésztőrendszerhez segít hozzá. És ha éppen szeretnénk pár kilót leadni, sokkal könnyebben fog menni, ha gyorsabb az emésztés.


Javul a gyomorégés, eltűnnek az emésztési zavarok


Az emésztési problémák sokszor a gyomor megnövekedett savasságából származnak. Különösen kellemetlen érzés, ha a gyomorsav a nyelőcsövet is eléri. Ha azonban reggel, rögtön éhgyomorra vizet iszunk, azzal higíthatjuk a savat, csökkentve ezzel a gyomorégést. A folyadéknak köszönhetően a gyomor felkészül a reggelire is.


Szebb lesz a bőr, eltűnik a sápadtság


A folyadékhiány miatt előbb kezdődhet a ráncosodás és tágulnak a pórusok is. Egy tanulmány szerint, ha reggel éhgyomorra megiszunk körülbelül fél liter vizet, azzal jelentősen serkentjük a vérkeringést, amitől a bőrünk is ragyogni fog.


Fényes és egészséges haj


Ha keveset iszunk, az nagyban befolyásolja a haj növekedését is. A haj súlyának negyedét víz teszi ki, ezért, ha kevés a folyadékbevitel, azt a hajszálak is megsínylik: elvékonyodnak és törékennyé válnak. A folyamatos napi folyadékbevitel rendkívül fontos a szervezetünk számára, a hajnak viszont akkor tesszük a legjobbat, ha éhgyomorra fogyasztjuk a vizet.


Megelőzhetjük a vesekő kialakulását


A vesekő és a hólyaghurut megelőzése miatt is fontos a megfelelő folyadékbevitel, főleg az éhgyomorra fogyasztott víz. Ha eleget iszunk, az hígítja a gyomorsavat, kimossa a méreganyagokat a szervezetből - mindkettő oka lehet a vesekő és a hólyagfertőzések kialakulásának.


Erősödik az immunrendszer


Az éhgyomorra történő vízfogyasztás segít a nyirokrendszer egyensúlyban tartásában is. Ezáltal kevésbé leszünk hajlamosak a betegségekre,  és az immunrendszerünk könnyebben elbánik a kórokozókkal.